Julen, bio m.m

Nu har jag kunnat slappna av, varva ner och känna att nu finns det inga måsten utan vi tar dagen som den kommer 😃

Även om vi bara var hemma under julafton så fanns det ju ändå saker att fixa med och viljan att alla skulle verkligen känna att det var en speciell dag. Kvällen före julafton blev sen och jag glömde nästan att få upp julstrumporna 🙈 Så det blev en snabblösning med de.

Nisse hade också lämnat ett brev som sa att barnen hade ett varsitt paket att hitta som Nisse hade gömt någonstans i huset.

Jag väcktes av 4 förväntansfulla mindre barn.

Får vi gå neeer nu mamma??

Det fick de och jag hörde hur de gick raka vägen till julgranen och wow:ade åt alla paket under granen ☺️

Den där förväntansfulla rösten hos barnen är helt klart priceless ❤️

Älva hittade Nisses brev och alla dundrade upp till mig.

Mamma mamma… Nisse har gömt paket åt oss!! Får vi leta nuuu??

Klart att de fick det och jag masade mig upp ur sängen. Även några av de större barnen kom upp för att se om de mindre hittade paketen som de stora hade gömt 😁

Till sist hade alla hittat sina paket som innehöll nya klänningar till tjejerna och en t-shirt åt David. Det var inte lätt att hitta en röd t-shirt åt David i sista minuten dvs dagen före julafton. Fanns mycket juligt till tjejer och skjortor åt killar men David är varm av sig och vägrar långärmat inomhus. Så tillslut fick det bli en brandmanströja 😅 Jag hade tänkt att de tre tjejerna skulle få likadana klänningar men det var omöjligt att hitta likadana i allas storlekar och jag gav upp till sist.

Sötnosarna 😍

När barnen tittade på Kalle fixade jag julmaten och dukade fram allt. Linnéa fixade allt veganskt.

Jag är glad att jag inte köpte en megastor julskinka för knappt någon som äter av det. Kyckling däremot gick åt direkt 😂 Så nästa år blir det nog mera kyckling och ännu mindre skinka.

Jag äter mig mätt på lax, sill, potatis och ägghalvor.

Allting dukades av och jag pustade ut en stund. Lite fika på det innan klapparna skulle öppnas.

Det som fanns kvar av allt jag bakat.

Ängeln jag fick av min mamma sist vi sågs före jul 😍

Sedan tog vi den obligatoriska familjebilden. Det var inte lätt som sagt var 😂

Och nu tog alla barnen plats där det fanns plats i lilla vardagsrummet. I år bestämde vi oss för att Kevin delade ut ett paket åt gången och alla såg på när det öppnades innan nästa paket delades. Det hela tog sin tid men det blev inte alls lika kaotiskt som det brukar bli 😉 Nu kunde vi dessutom samla allt skräp i en säck direkt och det var otroligt skönt.

Alla fick det de hade önskat sig och lite till så jag antar att alla var nöjda 😊 Det som gav mest reaktion var bio-lapparna för att se på Frost 2 som igår. 8 barn fick det och de hade inte förväntat sig det utan trodde att vi skulle kanske se filmen senare nångång.

Jag fick en del paket jag också 🙏

Älskade ungar ❤️

Det blev en sen kväll men vad gör det på julafton 😀

Igår var vi då på bio, jag, David och alla flickorna!

Elsa och Anna fanns på plats och gick runt och sa hej till alla glada biobesökare.

Filmen var fantastisk, riktigt bra! Jag såg ettan dagen före julafton och vi alla var överens om att nya Frost var bättre än ettan 😃 Rekommenderas varmt!

Vi åt rester igår och idag blir det ingen julmat utan något helt annat 😅

Har ni haft en bra jul 🙏

Kram ❤️

 1. Vanja skriver:

  Hej Mirka! Träffar barnen sin pappa oxå på julen eller kör ni varannan? Fin familj du har jag beundrar dig att du roddar allt själv!

  1. Hittills har alla barn firat julen med mig, hur det blir i framtiden vet jag inte.
   Tack 🙏

 2. Så mysig jul du gjort för barnen särskilt för de minsta där allt fortfarande är så spännande. Brandmanströja var ju smart nu kan han ha den fler ggr inte bara till jul som det annars lätt blir. Önskar er alla en god fortsättning.

 3. Sanna skriver:

  Mysigt ni verkar ha haft det 😍o va fint barnen skrivit på ljusboxen ❤
  Vi har oxå ätit julskinka tills man är sååå leds varje år 😂 men i år hittade vi en på knappt 1kg, när man skurit bort svålen (vi kokade den själva, gick jätte snabbt o smidigt då den va så liten. O det va nog den godaste jag ätit!!😋) så va det lagom mkt kvar. Idag går de sista två skivorna. Sen är skinkan slut. Så lagom 😅
  Idag ska vi, hela familjen, gå o se Frost 2 😄

 4. Susanne skriver:

  Vad mysigt!
  God fortsättning!
  Vill tipsa om att testa Turkisk Peppar glassen från Fazer såååå god.

 5. Ann skriver:

  God fortsättning!😀🎅🏼Mysigt ni såg ut att ha. Måste bara säga att du är så fin i håret, den nya klippningen klär dig verkligen 😀👍🏻

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..