Övernattning

Idag har temperaturen legat på runt 9 plusgrader !! Helt otroligt, det är som en taskig sommardag fast slutet på december 🙄 Jag saknar snö och lite kyla. På riktigt även om det är lite konstigt av mig som inte gillat vintern 😅 Men jag är less på lera och grått väder. Bilen är såå skitig för jämnan och det är ingen ide att tvätta den för den blir lika skitig på en dag. Hallen ser ut som f a n jämt tack vare all gegga och grus som kommer in med skorna. Vi har sett framemot att åka skridskor på sjön men det lär dröja innan den eventuellt fryser på. Hoppas att årets första månaderna ger oss lite mera vinterkänsla.

Idag lämnade jag Nellie till en kompis där hon även skulle sova över. Sedan åkte jag till Uppsala och banken för att öppna konton till 3 barn. Kön var inte nådig och väntan blev drygt en timme men nu är det klart i alla fall. Man kunde visst numera ha gjort det samma via telefon men den uppgiften fick jag när vi hade köat klart 😅 Men jag har ju några barn till som ska ha bankkonton i framtiden 😏

Ikväll åkte Oliver till våra gamla grannar utanför Enköping för att fira nyår med de 😀 Nellie ringde kl.23 och ville hem så det var bara att sätta sig i bilen och hämta henne.

Jag hann sitta ner i soffan en stund innan i alla fall

Och så kom David och gosade

Älskade ungen ❤️

Kolla min Instagram: mirkanorrstrom

La ut två gamla filmsnuttar på David som Elsa i Frost 😍

Medans jag var på banken med ett gäng barn hade Jennifer och några till bakat pepparkakor med sista degen de hittat i kylen

Man såg snabbt att någon hade ledsnat mot slutet då en del av kakorna var tjockare och vissa utan form 😂 Men smakade lika gott ändå.

Vi har pratat lite om vad vi ska äta till middag imorgon. Thor ville ha antingen spaghetti med köttfärssås eller pasta med ost och skinksås. Resten skrek då rakt ut neeeej!! 😂 De flesta ville ha potatisgratäng och grillad kyckling så det får det väl bli då. Och pannacotta till efterrätt 👌

Vad ska ni äta för gott??

Vår dag blir lugn hemmavid. Inga raketer, det har vi inte köpt på flera år, mem tomtebloss däremot. Kanske en film till kvällen med nått gott att tugga på 😉

Nu ska jag sova. Har haft huvudvärk till och från de senaste veckorna och idag mera till än från, Hoppas att sömn löser problemet.

Kram ❤️

 1. M skriver:

  Min kommentar om att ev. Inte kunna hämta barn för att man tagit alkohol drog igång in storm i ett vattenglas.
  Jag menar inte att man SKA dricka, men tyvärr är det många som dricker i både tid och otid.
  Men även om man väldigt sällan dricker så KAN det ju vara så att vissa vill ha ett glas vin till maten på t ex nyår, eller annars vid enstaka tillfällen.
  Men om barnen vill sova borta och ringer och vill bli hämtade då kan det ju vara nåt ”problem” man kan lösa genom ett samtal.
  Kanske med föräldrars till den de ska sova över hos.
  Kan ju vara en tillfällig nyck som gör att barnet vill hem, alltså nåt man kan lösa genom att prata.
  När vi har haft övernattningar här har vi alltid försökt göra det kul och mysigt för gästen och en del har ändå fått för sig att de vill hem, ibland mitt i natten, men då har VI pratat med barnet ifråga och löst det. Ibland har de saknat mamma eller pappa eller båda, ibland har det t o m varit att de varit sugna på nåt att äta men inte vågat säga det.
  Det är faktiskt väldigt tråkigt för det barn som har nattgäster när gästerna helt plötsligt vill hem.
  Men om inget annat gått att göra då har nån av oss skjutsat hem eller en förälder fått hämta.
  Men att bara ”ta” att ett barn vill hem har vi inte gjort utan att FÖRSÖKA få reda på varför.
  Man vill ju känna från alla sidor att allt känns rätt. För ALLA.
  Men tillbaka till alkoholen, man behöver ju inte vara helnykterist för att man har barn, men vill man ta nåt att dricka kan man ju avstå om barnen är borta.
  Men… om man nu som Mirka(OBS! det här är bara ett exempel) en dag har en fyra fem halvvuxna barn som själva är ute en kväll, och man själv är bjuden på kalas. Ska man då avstå och stanna hemma? Ska en sån förälder alltså sitta hemma tills alla ungarna flyttat ut?
  Jag tror inte det! Då får man ordna det på annat sätt. Kanske att barnen får nån annan de kan vända sig till. Nån vän eller bekant finns alltid.
  Det är inte fråga om att SUPA häcken av sig, det är för att även en förälder kanske behöver ett liv ibland.
  Jag framförde en fråga/åsikt och direkt kommer hela försvarsadvokatsmobben igång.
  Försök och läs in lite mer än EN sak i det ni läser och tänk till så blir det nog bra.

 2. L skriver:

  Jag är så glad och nöjd över plusgraderna. Vill inte ha varken snö eller minus. Hellre massa regn och grått. Hatar vintern. Vill gå i ide och vakna till mitten av april.
  Nyår är skit. Bara en sabla massa fylla och bråk. Har man barnen hos sig är man glad. Är dom inte det är det bara oro (dom stora) Inte för att dom skulle göra nått utan för att dom skulle få stryk. Var ner på stan till 00.00 slaget och herre gud, var var jag?????

 3. Mia skriver:

  Angående huvudvärken så tycker jag du ska göra en synundersökning, kanske dax för glasögon? God fortsättning på det nya året!

 4. M skriver:

  Jag undrar om Nellie. Varför ville hon hem?
  Tänk om du nu varit som så många andra föräldrar att du skålat in nyår.
  Hur hade det då gått?
  Dina äldsta tjejer?
  Hur gamla är de nu?
  Ingen av dem som får börja med körkort så du kan få lite hjälp med allt skjutsande ?
  Ang huvudvärken? KAN det va så att du har för mycket att stå i, för mycket att ordna själv hela tiden. Du får ju nästan aldrig en stund för dig själv.
  Går man på högvarv hela tiden och kanske spänner sig så kan det bli huvudvärk.
  Någon skriver om högt blodtryck och huvudvärk. Kanske kan blodtrycket bidra men jag har högt blodtryck och har inga känningar av det. Men du kanske ska låta en VC kolla.
  Gott Nytt 2020 till er.
  Kram

  1. A skriver:

   Det här var ju dagen innan och nej, man lämnar inte barnen kvar om de vill hem.

   1. M skriver:

    Jag tror nog Mirka duger till att svara för sig själv OCH jag sa inte att ”man” lämnar barnen kvar dock att många av olika skäl skulle ha svårt att hämta.
    Försvarsadvokater kan man slippa på de här kommentarerna tycker jag då de allra flesta bloggerskor är så bra på att svara för sig själva.
    Vill de inte så respekterar man det, men andra behöver inte svara i deras ställe

  1. Nellie skulle sova över natten före nyårsafton 😉 Nu hade det aldrig varit problem oavsett då jag skulle aldrig dricka alkohol med barn hemma 👍

   1. Malinq skriver:

    Sund och klok inställning! Och självklar egentligen, men det verkar inte som om det är uppenbart för alla.
    Vår trettonåring har sovit hos kompisar många gånger. Vi har alltid sagt till henne att hon alltid kan ringa hem, när som, för att bli hämtad. Häromveckan hände det. Klockan halv tolv en fredagkväll ville hon hem av olika skäl. Självklart körde vi och hämtade henne. Tänk så pinsamt att säga till henne att vi hade kunnat för att vi druckit alkohol!
    Här avstås den för barnens skull.
    Föräldrar med behov att dricka borde skämmas!

    En dag som denna, 1 januari, är det dessutom skönt att vakna utan huvudvärk pga alkohol! Vit jul. Vit nyår. För barnens skull!

    1. Elin skriver:

     Malinq; vart är det pinsamma i att behöva svara sin tonåring en fredagkväll att man inte kan hämta för man druckit alkohol? Det behöver ju inte va att man är plakat utan tagit ett glas vin till maten några timmar tidigare. Det finns alltid andra sätt att lösa det på.
     Du har rätt till din åsikt men man saknar varken sund och klok insikt om alkohol eller förmågan att se vad som är uppenbart rätt bara för man tycker och gör annorlunda från hur du gör.

     1. Malinq skriver:

      Kan man inte avstå ett glas vin för att vara redo att hämta sitt barn har man seriöst problem att göra vettiga val i livet. Ett glas vin är aldrig värt det.
      Ett barn ska aldrig komma i andra hand där första valet stavas alkohol.

      1. Malinq:

       Håller helt med dig.
       Våra barn har alltid kunnat ringa o bli hämtade. När som helst på dygnet.
       Och dricka en kväll när barnet/barnen är iväg. Nix det finns inte på världskartan

       1. Hanna skriver:

        Men asså…! Man ska inte dricka alkohol när barnen är hemma, och inte när de är borta. Du menar alltså att man ska vara nykterist om man skaffar barn?!

        1. Barbro skriver:

         Ja tänk så duktiga alla är. Det bästa är att man kan skrika ut hur bäst man faktiskt är och alla andra sämst…

        1. Hanna
         Ja varför inte?!

 5. Ghita skriver:

  Vi hade planerat och fixat jättemycket för nyårsfirandet. Vi skulle ha ett par gäster här och tonårssonen hade tre kompisar. Vi var lite oroliga hur tonåringarna skulle sköta sig, men den oron visade sig vara helt obefogad. Istället var det våra vuxna gäster som förstörde kvällen. Dom blev osams, så karln försvann och kvinnan började klänga på min sambo istället 😤. Ingen vidare nyårsafton faktiskt 😏!

  1. Oj då 😳 Vad tråkigt att det slutade så för er 😟 Men gott nytt år ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..