Nu är julen borta

Jag har aldrig haft julgranen och annat pynt framme så här länge men i lördags tog jag undan allt förutom julduken på köksbordet, gardinerna och adventsljusstakarna 👍

Äntligen fick fåtöljen tillbaka sin plats 😃

Jag vill byta gardinerna men är riktigt sugen på nya och ska nog se om jag hittar nåt som tilltalar mig innan jag byter. En ny duk måste jag också köpa för den gamla åkte i soporna 😅

Helgen för oss har varit lugn. Jag hade bara Jennifer, Benny, Selina och Alice hemma. Linnéa åkte till en kompis på födelsedagsfest på lördagen och sov borta till söndag. Kevin kom med sin tjej och umgicks med oss både fredag och lördagkvällen ❤️ Alice hade en kompis som sov över lördag till söndag. Vad har vi gjort då… Mest faktiskt suttit och pratat en massa. Spelat sällskapsspel och ätit chop chop till middag 😀

Det hände någonting tragiskt i Björklinge i fredags vilket resulterade i djupa funderingar och tankar hos tjejerna. Några av mina barn visste vem den mördade pojken var och även om de aldrig umgåtts så så väckte hela det hemska som hänt upp en del känslor 😢 Så vi har pratat mycket. I söndags gick vi upp tidigt för att jag hade lovat tjejerna att åka till Björklinge och tända ett ljus för Carl. Jennifers kompis från Björklinge gjorde oss sällskap i kyrkan och på gudstjänsten. Jennifer och kompisen har gått flera år i samma klass med Carls bror och de kände starkt för honom i denna hemska stund. Så obegripligt och hemskt. För alla i de båda drabbade familjerna 😞

Nu ska jag möta upp några skolbarn som kommer med bussen.

Hörs sen ❤️

 1. malin skriver:

  Alltså jag förstår inte hur en del människor tänker? att man kan tycka synd om mördare! kriminella !våldtäktsmän ! herregud det sitter massor brottsoffer som blivit utsatta för det ena och det andra med familjer tror ingen av dom tycker synd om dom som utsatt dom för denna terror ! hur kan man tycka att dessa hemska odjur är lika mycket värd ! som utsatta och oskyldiga människors liv !!

  1. Eva skriver:

   Det handlar inte om att tycka synd om kriminella, alla har ett eget ansvar, utan mer om att få förståelse för att vissa människor begår dessa gärningar. Att det kan finnas bakomliggande orsaken som gör att vissa människor begår dessa brott. Alla är nog överens om att det är fruktansvärt hemskt det som skett och att våra tankar går till familj och anhöriga. Men om en ung människa som begår ett så fruktansvärt brott är det otroligt tragiskt även för hen.

 2. malin skriver:

  Jag lider med brottsoffret och hans familj / vänner .ALDRIG skulle jag sympatisera med den kriminella för det han gjort ! här gäller inte allas lika värde ! mina barn är värd mer en en kriminell mördare

  1. Johanna skriver:

   Fast nu finns det ju en anledning till varför så unga människor blir en ”kriminell mördare”. Jag tror väl inte att ett barn plötsligt bara blir en mördare helt slumpmässigt. Det har jag mycket svårt att tro. Dina barn är INTE mer värda än någon annan människa. Alla människor har EXAKT samma värde. På millimetern! Alla människor är inte lika bra däremot, men alla människor är lika mycket värda. Jag vet inte om mördaren var under 18 år men jag förstår inte hur BARN under 18 år kan ställas ansvariga överhuvudtaget. Man är ett barn upp till man är 18 år och barn har inget ansvar över sig själva. Om mitt barn hade mördat när barnet är under 18 år då hade jag tagit på mig 100 % av skulden och ansvaret för det mordet. Det hade varit 100 % mitt fel som förälder eftersom ansvaret över barnet är 100 % mitt. Jag hade krävt att det är jag som skall ställas till svars i domstol istället för mitt barn.

   1. Johanna skriver:

    Helt ofattbart hur barn kan hållas ansvariga för så grova brott. En 16-åring kan ställas till svars för mord. Till och med en 15-åring. Helt sjukt. Om min 16-åring mördar är det 100 % mitt fel. Barn har inget som helst ansvar över sin barndom. Om jag har uppfostrat min 16-åring till att mörda då är det JAG som skall ställas ansvarig för mord. INTE mitt barn.

    1. Malena skriver:

     Tvivlar på att någon”uppfostrar sina barn att mörda”!
     Enligt Sveriges Rikes Lag är man straffmyndig vid 15 års ålder så ditt svammel om att föräldern ska rent juridiskt ställas till ansvar är ju rent nonsens.
     Hur ska en sådan här tragedi kunna förhindras, varför går unga människor omkring med kniv? Många funderingar o frågor uppstår och jag tycker det är viktigt o bra att ni som har tonåringar gör som du Mirka; pratar med era barn om det.
     Går inte ens att föreställa sig hur Carls anhöriga ska kunna ta sej inom detta🥵

    1. Marie skriver:

     Man anses vara straffmyndig den dag man fyller 15 då är du tillräckligt mogen för ta konsekvenserna av ditt handlande enligt lagen. Vet många hade kniv på sig när jag var i tonåren och de är så himla lätt bråk kan sluta såhär. Barn fattar inte att ett ända knivhugg kan faktiskt avsluta ett liv. De ser på filmer spelar våldsspel där folk kan bli skjutna ned 20-40 skott ändå reser på sig och fortsätter. Skulle aldrig tillåta mina barn spela våldsspel

    1. Ghita skriver:

     Fast det där resonemanget håller ju inte alls. Barn lär sig under hela sin uppväxt vad som är rätt och fel, vad som förväntas av dom, vad man får göra, vad man inte får göra, att ta ansvar för sina handlingar etc etc. Man kan inte säga att fram tills dom fyller 18 är dom barn och har inget ansvar för sina handlingar. Blir dom plötsligt vuxna över en natt då, med ditt resonemang Johanna?
     Nej, att bli vuxen och kunna ta ansvar för sitt liv och sina handlingar är en process som pågår under många, många år. Både före och efter 18-års dagen. När man är 16 år är man mycket väl medveten om vad man gör och kan visst ställas till svars för sina handlingar. Anser jag iaf 🤗.

   1. malin skriver:

    Tror du en mamma som fått sitt barn mördas kanske blivit våldtaget tycker att den som gjorde det är minsann lika mycket värd som hennes barn ?

 3. JLB skriver:

  ush, det var ett mord i mina trakter innan jul med, man lider ju så med familjerna.. alla inblandade 🙁

 4. Åsa skriver:

  Jag lider med bådas föräldrar och familjer.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..