Varit lite låg

Det kommer stunder när jag halkar ner i en svacka. Inte så ofta längre men det händer. Kraften och energin är som bortblåst. Allt känns bara blää. Tårarna lurar i ögonen hela tiden och man vill bara ligga under täcket tills det hela passerar. Svackan kom här om dagen. Bara bang på i stort sett, jag var oförberedd och då brukar det bli hårdare fall. Den dagen var jobbig. Det lilla jag hade att ge gick till dagens måsten men mera fanns inte. Jag längtade till kvällen och att få sova. Dagen efter kändes bättre med mycket sömn bakom mig 🙏 Tacksam över att jag kände mig piggare så fort. Ibland är de låga dagarna bara en dag, ibland flera dagar.

Det är vissa saker jag vill göra både smått och större men finns inte alltid ork, tid, möjlighet att göra de och det blir ibland så frustrerande.

Jag tappade bort min träning före jul, blev stressad av att inte riktigt ha tid till det men jag släppte det för stunden. Nu har jag haft svårt att plocka upp motivationen igen. Jag har i alla fall börjat med mina långpromenader och inser nu hur jag saknat de.

En timmes rask promenad på skogsstigarna är fantastiskt rogivande och bra för själen 🙏

Jag ska banne mig hitta ett extrajobb. Jag behöver komma ut bland andra människor och göra någonting utanför dessa väggar.

I lördags fick jag någonting gott av Linnéa ❤️

Tydligen säljs de i nån butik i Uppsala som hon varit in i – Jag tackar 😁

Idag ska Liljas bästis komma till oss. Tjejerna ses inte lika ofta sedan Lilja började i förskoleklassen så deras lekstunder är uppskattade 😀 Nellie och Älva ska till varsin kompis efter skolan så det passade perfekt. Blir annars lätt lite tjafs om kompisen 😅

På söndag har vår favoritbio Nordisk film i Gränby, halva priset på alla biljetter!

Och det måste man ju utnyttja 😁

Tjejerna ville se Frost 2 igen och killarna är bokade till Star Wars. Frost tidigare på dagen och Star Wars senare på eftermiddagen 😅

Nu ska jag göra mig redo för att hämta några barn.

Kram ❤️

 1. Susanne skriver:

  Beundrar dig verkligen! Förstår inte hur du får allt att gå ihop. Själv är jag ensamstående med tvillingar på 20 månader och är sjukskriven pga utmattning.
  Har nyss börjat läsa din blogg och ser fram emot nästa uppdatering. All styrka till dig <3

 2. Karin skriver:

  Skönt att det kändes bättre efter en dag ❤️ Jag tänkte på träningen, gör det bara. Fast du inte vill och känner dig helt omotiverad. Åk dit, strunta i vad det blir för pass. Gå bara dit och gör det du brukar tycka är kul. Du kanske inte jublar efter första gången men jag lovar att glädjen kommer komma tillbaka ❤️
  Klart du ska ha ett extrajobb! Bara få vara Mirka och inte bara mamma några timmar i veckan! Tror det skulle göra gott.
  Du är en fantastisk mamma, glöm inte det 💕

 3. Halaus sinne. Toivottavasti tänään on parempi päivä 🙏🏻❤️. Kevättä kohti 🥳🥳🥳

 4. Ann skriver:

  Hej, letar du efter ett extrajobb? Varför? Går inte bloggen bra?
  Reagerade på kommentaren innan.

  1. Om du läste inlägget…
   Mirka behöver komma utanför husets väggar o träffa andra människor 👍🏻

   1. Ann skriver:

    Mirka träffar andra människor så ofta hon kan i sin situation. Hon har ju också möjlighet att göra det när hon har avlastning av barnen. Alla har mkt göra nu för tiden.

    1. Sanna skriver:

     Snälla du kan Mirka få bestämma själv om hon behöver komma ut och jobba eller inte. Det är ju helt upp till var och en att bestämma.

    1. Ann.. Men behöver du bry dig i det? Om o vad Mirka vill o inte vill göra.

     Skillnad på att träffa folk privat o träffa folk på jobb

     1. Ann skriver:

      Det var ju du Annika som skrev att Mirka behöver komma utanför husets väggar inte jag!!!
      Förstår inte skillnaden!

    1. Vad vet du om det 🤔 En konstig sak av dig att säga faktiskt.

     1. Ann skriver:

      Mirka vad menar du?

      1. Så här skrev du: ” Mirka träffar andra människor så ofta hon kan i sin situation. Hon har ju också möjlighet att göra det när hon har avlastning av barnen ”
       Vad vet du om att ”jag träffar andra människor så ofta jag kan…”? För det gör jag faktiskt inte! Jag har däremot tagit mera avstånd vilket jag själv är medveten om men av någon anledning så har det blivit så. Ett sätt att skydda mig själv antar jag. Fel sätt som jag försöker bryta. När jag har avlastning så lägger jag all min tid för umgänget med de barn som är hemma och vila.

       1. Ann skriver:

        Vad jag menade var att vi alla har och känner så som du. Då får man göra det bästa av situationen. Huvudsaken är att familjen har det bra och mår bra.

 5. M skriver:

  Inte att undra på att du blir ”låg” ibland med allt du har omkring dig.
  Aldrig en minut som är bara för dig. Ett ständigt skjutsande hit och dit på ungar som ska än hit än dit.
  I allt detta undrar jag HUR det skulle gå till om du hade ett ytterligare jobb att gå till?
  Nej Mirka, tyvärr så är det nog så att det räcker som det är för dig. Att ha nåt ytterligare, som att tex passa tider på ett jobb skulle nog bara bli ytterligare ett stressmoment.
  Låt de äldre barnen ta mer ansvar och ställ KRAV på pappan ( om
  så är möjligt, och du pappa, jag VET du läser detta så ta och skärp till dig)
  Låt barnen ta mer ansvar Mirka. De verkar ju kunna laga mat och baka då kan de ta mig tusan tvätta, städa, putsa fönster osv också. Jag tror inte att de ser dig som en ”passupp” men inte långt ifrån.
  Ta dig tid med dig själv. Låt de äldre barnen hjälpa till.
  Kram

  1. BEA skriver:

   Eller så blir det hrlt utmärkt!
   Att inte prova sina ideer och drömmar bidrar ju sällan till mer glädje.
   Bea

  1. Sofia skriver:

   Hur ställer man KRAV på pappan? Kan man ens göra det? Jag brukar oxå få den kommentaren men jag fattar inte hur?!Jag ringde till socialen när jag behövde hjälp och fick till svar att ” man kan inte tvinga en förälder att vara förälder”.

   Hoppas du snart mår bättre Mirka❤️
   Kämpa på

  1. P skriver:

   ”nej du Mirka tyvärr är det nog så att det räcker som det är för dig….”
   Hur i helsicke uttrycker du dig M?
   Det låter som du tror att du bestämmer över Mirka?
   Vem är du att skriva så till henne? Sköt dig själv och skit i hur andra gör.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..