Mycket sömn

Idag har Nordisk film bio i Uppsala Stora biodagen och alla dagens filmer ses för halva priset.

Just nu sitter jag med mina stora killar och väntar på Kevin. Tjejerna är inne och ser på Frost 2 igen och killarnas film börjar om en timme.

Vi har passat på att handla lite kläder till Benny under väntan 😀 Och fikat.

Har man ca 2 timmar att fördriva så måste man ta en fikapaus 😃

De mindre barnen har pappahelg och jag har passat på att vila ut ordentligt. Igår vaknade jag strax efter kl.11 🙈 Jag hörde kidsen fixa och dona nere, Jennifer städade sitt rum och de klarade sig bra utan mig så jag sov utan samvetskval.

När jag väl fått i mig frukost och klätt på mig så åkte jag med Thor, Jennifer och Linnéa och handlade lite lördagsgottis och mat. Lämnade allt hemma och tog en långpromenad . Hann min runda precis innan det blev mörkt ute.

Det blev hamburgare till middag

Ingen tomat för ingen vill ha det i sin burgare.

Jag äter alltid med halloumi och avocado – godaste hamburgaren enligt mig.

Alice hade en kompis på övernattning och nästan alla kidsen satt hela kvällen i köket och spelade spel. Jag tog min laptop, popcorn och dricka och bäddade ner mig i sängen.

På med en serie och där låg jag i timmar. Slumrade ett antal gånger innan jag släckte ner helt.

Idag klev jag upp före nio och kände mig riktigt utvilad 🙏 En mysig långfrukost fick starta dagen. Snart börjar killarnas film och tjejernas slutar ungefär då. Tjingeling ❤️

 1. Linda skriver:

  Va mysigt.
  Jag vill också ha en stor familj men det blev 2 tvåbenta och så fyller jag på resten med 4 benta.
  Jag tycker om din blogg!
  Ha de gott
  LINDA

 2. Maria skriver:

  Hej Mirka hoppas helgen varit bra! En fråga bara gällandet ditt jobb som bloggare som du säkert fått frågan om tusen gånger. Bloggen är ju ditt jobb har du alltid svarat då så det förstår jag. Men min fråga är tröttnar du aldrig eller önskar nya utmaningar och stimulans i livet? Det kan ju gå flera dagar ibland mellan dina inlägg vad jobbar du med då? Räcker det att slänga in ett inlägg typ var tredje dag för att få en bra lön att leva på med 13 barn?Inget illa menat nu men du skriver ungefär samma inlägg gång på gång, När småbarnen vaknat, att du skjutsat någon, långfrukost på söndagar eller bio med stora barnen eller bio med småbarnen eller att ni varit och köpt ”gottis”
  Vill du inte pröva nya utmaningar i livet Mirka, jobba utanför hemmets fyra väggar, käka lunch med kollegor, bolla tankar och idéer om jobb och livet med andra vuxna? Själv älskar jag min familj och hem men jag älskar att jobba oxå. Att få göra mig i ordning och komma i väg och träffa andra människor är så viktigt för mig. Det gör mig till en glad människa och en nöjd mamma som kommer hem. Jag tänker lite på ditt inlägg här om dagen då du kände dig låg… kanske dags att göra något annat nu Mirka, tänka på dig själv och dina drömmar. Barnen börjar bli stora nu! Kram

  1. JLB skriver:

   hon skrev ju att hon ville göra något annat för inte alls länge sen. plus att de spelar väl ingen roll vad bloggen innehåller så länge folk läser? oavsett om de är samma sak gång på gång så fungerar de ju uppenbarligen, även du måste ju följa bloggen för att veta det tänker jag?

   1. Maria skriver:

    JLB innehållet i Mirkas och många andras bloggar ger mig ingenting. Eller jo vissa bloggar som Johanna Toftby, Jenny matblogg osv…bloggar som har en blandning av allt. Resor, mat, vardag, fest, inredning osv. Däremot är jag intresserad av andra bloggar hur folk tänker, resonerar, svarar varandra i kommentarsfältet, hur bloggerskan bemöter det osv. Det räcker med att läsare två första kommentarerna för att fatta hur det kommer sluta för bloggerskan. Om hon kommer få mest ris eller ros.
    Mirkas blogg går jag sällan in på just för att den inte ger mig något plus att vi är på olika platser i livet, jag har stora barn. Men det gånger jag gått in så är det ungefär samma inlägg som gången innan och gången innan det.
    Men det jag gilla med Mirkas blogg är att hon är så naturlig och kör rakt av som det är i hennes liv. Inga stylade bilder på hemmet och barnen som vissa andra bloggare. Tycker Mirka har en skön avslappnad inställning. Älskar när hon skriver om att hon köpt en ny vaxduk till köksbordet… det är inte många bloggare som skulle lägga ut en bild på en vaxduk i köket idag, iallafall inte på bloggen😂 Det är det jag gillar med Mirka😘

    1. Uppskattar det vardagliga tonfallet i Mirkas sätt att beskriva tillvaron. Allt i från vaxduken med toarullarna när servettförrådrt sinat.
     Barnen som kan vara härligt rufsiga ihåret efter lek och bus
     Många gånger med glimten i ögat. Ibland lite trötta och ledsna. Upplever Mirka som en äkta person utan konstlade manér. Dessutom blir jag på gott humör av vissa bilder. Framförallt bilder med utomhusmotiv .En del av dem är vackra.

  1. Jag har flera gånger nämnt att jag vill jobba utanför hemmet, deltid i alla fall. Längtar efter den sociala biten. Men tyvärr så har vissa saker ( psykisk ohälsa hos barn ) gjort det svårt för mig då jag har behövts vara närvarande 24/7. Nu börjar det se ljusare ut och jag har faktiskt till och med sökt några jobb 😀 Jag saknar verkligen just den där kontakten med andra vuxna och ser framemot den dagen jag hittar ett vanligt jobb.

   1. Lotta skriver:

    Ditt jobb på Arlanda finns ej kvar?

    1. Där skulle jag inte kunna jobba igen då det är för långa arbetspass och jag kan inte jobba kväll.

   1. Mirka : du kommer att hitta det du söker!
    Glöm inte bort att du om någon är en riktig kämpe.
    Du kanske ska odla din estetiska ådra?
    Önskar dig helhjärtat lycka till!
    Förresten din nya frisyr är läcker !
    Ditt ansikte kommer tillrätta på alla vis.

    1. M skriver:

     Ja det känns tyvärr som bästa Mirka tröttnat lite på sociala medierna. Saknar så hennes lives o frågestunder på Instagram innan när hon ofta sa att det känns som jag tar en kaffe med er som va med på liven. O hon kändes så glad o uppåt med ”oss”. Sen klart fattar man att frågor om barnens ålder o sånt 1000 gånger blir tjatigt,men det löser ju sig o nåla fast det svaret eller skriva det som info på blogg eller Instagram. Men viktigast är ju att Mirka tycker det är kul att ge oss den lyxen och vi kan bara önska och hoppas att lusten att ”hänga” med oss följare kommer tillbaks. Men blir ju som det verkar mindre sociala medierjobb när hon får ett annat jobb också hon har ju sitt viktigaste jobb först att ta hand om och finnas för sina fina 13 barn och ork för att tex livea med oss kan hon inte ha också. Så jag önskar Lycka Till på jobbfronten till Mirka och tackar för många trevliga timmar av framför all live med så naturlig stil och svar på frågor från dig. Det saknas mycket med barnen runt ibland och själv sena kvällar med en kopp kaffe och kanske en o annan fluga tilk😜 /

 3. Så härligt med sovmorgon,det är det bästa jag vet🥰
  Önskar vi hade bio närmare,vill så gärna gå med barnen.
  Vi har 12 mil enkelresa så det tar 2 timmar med buss o då är det inte säkert man kommer hem efter🙈

  http://www.tiobarnsmamman.se

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..