Potatismos

Först vill jag bara klargöra att vårt beslut att skaffa en hund har inte kommit lättvindigt. Det ligger mycket fundering bakom beslutet och alla sorts scenarier har vi tänkt på. Så gott det nu bara går. Och vi fixar det precis som alla andra hundägare 😀

Nu till någonting helt annat. Igår lagade jag fisk med potatismos till middag och vi är verkligen i två läger här hemma. Vissa äter bara pulvermos och andra föredrar hemmagjord potatismos. Så jag gör alltid både och 😅

Jag personligen har inte vuxit upp med pulvermos. Fick aldrig det hemma som liten. Jag tycker att det är vidrigt äckligt! Och nej, äter aldrig det ute heller. Hemmagjord mos är däremot bland det godaste jag vet 👍

Jag har dock ett antal ungar som vägrar hemmagjord mos. Och några som kan äta vilket som men väljer hellre hemmagjord.

Vilket läger tillhör ni?? Pulvermos eller hemmagjord ?

 1. Linda skriver:

  Hemlagad är helt klart godast, dock kan jag fuska med pulver ngn gång. De gångerna byter jag dock ut vattnet mot mjölk o har extra salt o peppar. Sen skadar det inte med extra mospulver heller, så den blir samma konsistens som hemlagad.

 2. Sara skriver:

  Hemmagjord alla gånger. Älskar det. Mammas e så fluffig. MEN jag äter också pulvermos i nödfall, tycker det e ok. Egentligen är inte pulvermos onyttigt i jämförelse med mycket annat skit som folk stoppar i sig. Växer man eller / och motionerar mycket e det uu ingen fara.

 3. Yvonne skriver:

  Tycker det är skrämmande att barnen på förskolan får äta pulvermos. Vad hände med matlagning från grunden? Hemlagad potatismos behöver inte alls ha klumpar. Bara att köra med elvispen.

  1. Fia skriver:

   Men det allra flesta förskolebarn föredrar pulvermos för dom är vana hemifrån. Ekonomin på våra skolor och förskolor får du ta med politikerna.
   Enligt undersökning är svenska barn mer hungriga och äter mest på måndagar på förskolor och skolor. Anledningen är att de äter så lite på helgen hemma hos föräldrarna. Det tycker jag är mer bedrövligt än att skolor serverar pulvermos. Lata föräldrar helt enkelt!

 4. Maria skriver:

  Hemmagjort är ju supergott!! Pulver åts som ung och singel men med kopiösa mängder smör och kryddor.

  Våra barn gillar inte mos alls, vill hellre ha kokt potatis eller helst ugnsstekt potatis eller som råraka.

  Och vi har alltid råriven potatis i pannkakorna, mättande & gott!

 5. Maria skriver:

  Hahaha blir så full i skratt av hur alla ratar pulvermos och ingen av er har minsann ens gjort pulvermos och era barnen har ALDRIG smakat pulvermos😂 Jag tror inte ett skit på det.
  Har jobbat på förskola i många år och då är det pulvermos som gäller kan jag informera er om. Barnen ätet inte hemmagjord mos för det är klumpar i och det är pulvermos dom flesta barn är vana att äta hemifrån.
  Själv gillar jag båda men kan få ett enormt sug efter gatuköks mos(pulver)
  En halv special typ eller tunnbrödsrulle…. mums😋🌭

  1. Håller helt med dig. Jag jobbar oxå i förskola och då är det pulvermos som gäller och barnen äter med god aptit och föräldrarna kan absolut inte förstå att deras barn äter det på förskolan då dom aldrig äter det hemma för där ska det minsann ätas och lagas från grunden. Vilket vi pedagoger förstår att det är bara struntprat från de flesta föräldrarna. Och jag vill inte äta hemmagjort mos som det är fullt med klumpar i Hua så äckligt

   1. T1 skriver:

    Det är lyckosamt att dagisfröknarna här bara arbetar på dagis med deras språkbruk och brist på grammatik samt rättstavning.
    Att ens påstå att barnen inte äter tillräckligt hemma på helgerna som någon yttrade sig om är bara ett billigt försvar mot den dåliga mat som serveras på skolor och daghem. Detta kan bero på att maten som serveras där är näringsfattig billig hitte på substitut för mat som enbart ska ska gå snabbt att värma upp. Som inte ger någon mättnads känsla
    därav äts en större mängd. Så tänk om och tänk nyktert så ser ni var latheten huserar.
    Varsågoda att ha en ypperligt trevlig helg

  1. Säkert kan det vara olika men våra barn har inte gått i förskola och eftersom det är jag och min man som kokar maten så vet vi vad vi ger dem. De som gillar pulvermos får naturligtvis äta det om de vill, jag är inte hysterisk på något vis vad gäller tillsatsämnen och liknande men som mamma serverar man sällan det man inte vill ta i egen mun.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..