Kontroll på armen m.m

Lilja bröt ju sin arm i somras. Så pass illa att hon fick operera armen och fick 2 stift i den.

Fy fan så ont i magen jag får fortfarande när jag ser bilden på hennes brutna arm 😞 Så hemskt när ens barn gör illa sig.

Igår var vi på ett återbesök för att se att allt ser bra ut. Tog sin lilla tid att hitta parkering för tyvärr så kan inte jag parkera i p-huset med min stora bil 😅 Vi hittade till sist en plats utanför sjukhusområdet och fick promenera en bra bit. Först skulle vi till röntgen i en byggnad och satt nästan en timme innan det blev vår tur ( drop in ). Sen knata över till barnsjukhuset där vi hann ta en fika innan vår inbokade tid.

Läkaren var sen en halvtimme så det blev en lång väntan igen.

Vi fick se bilder och läkaren förklarade att det har läkt perfekt 👍

Efter op

Igår

Nu har Lilja bara 2 ärr som påminnelse om sin olycka. Förhoppningsvis slipper vi flera brutna ben härefter 😅

Jag fick ett ryck igår kväll och bakade bröd 🙈

Jag testade baka detta bröd i söndags och alla tyckte det var supergott och det brödet tog slut samma dag.

Min ugnslampa är trasig och jag tog ut brödet 1-2 min för sent men det blev lika gott ändå 😉

Bröd i långpanna – recept från min vän Nina ❤️

Imorgon ska vi baka brödet veganskt så även Linnéa får njuta av det.

Nu fick jag mersmak av att baka bröd, förut har typ bara hälften av ungarna ätit av brödet men nu åt verkligen alla och då är det roliga att baka också. Har ni bra recept att dela med er av ?

Idag fick David stanna hemma. Han vaknade med ett väldigt geggigt öga. Vi tog en långpromenad med grannen och hundarna fick springa lösa. Saimon roade sig med att rulla i vildsvinsskit och luktade pyton därefter 😬 Efter promenaden tog vi in honom i grannens hundtrim för dusch och lite skönhetsbehandling. Lättare att göra det där än hemma i badrummet 😉

Nu ska jag natta de små. De fick pärla färdigt och därmed lite senare läggning.

Kram ❤️

 1. M skriver:

  Det där brödet har jag testat flera gånger och aldrig fått det bra.
  Ska testa igen dock

 2. Camilla skriver:

  Vad härligt att armen har läkt fint 👍😊 En olycka händer så lätt. Min 16-åriga som gjorde illa sig på idrotten i skolan för 2 veckor sen och blev opererad för en fraktur under höger knäskål. Nu har han blivit av med helbensgipset och fått en ortos istället. Mycket lättare 👍

 3. Lena skriver:

  Vilken duktig dotter du har. När du anmäler till försäkringsbolaget skadan tänk då även att hon får ersättningen för ärren.
  Ha en fin dag

 4. Helene skriver:

  Så gott bröd, har också bakat det. Även skogaholmslimpa från Niiinis blogg, riktigt gott och enkelt att baka.

 5. Ulrika skriver:

  Är din dotter vegan av hälsoskäl?
  Tack för en fin blogg!

  1. Nej, har inget med hälsoskäl att göra. Hon är vegan för djurens och miljöns skull 🙏

   1. Johanna skriver:

    Fantastiskt av Linnea. Förstår inte hur man kan äta ett djur. Människorna har fullkomligt storhetsvansinne. Människorna tror att människolivet är det största och det viktigaste livet på jorden. Det har människorna själva bestämt att det är. Människorna har själva bestämt att människorna är det viktigaste. Människorna har till och med så mycket storhetsvansinne att dom tror att djuren ser människorna som sina bästa vänner. Även det har människorna bestämt. Djuren har ju aldrig någonsin sagt ”Människan är min bästa vän” eftersom djuren inte kan prata. ”Hundens bästa vän är människan”. Hur kan man veta det? Vilken hund har sagt det? Hundarna kanske tänker ”Vad är det här för jävla dåre jag tvingas bo med. Jag avskyr människor. Men det kan ju jag inte säga för jag kan ju inte prata. Och jag måste ju låtsas som att jag gillar människor trots att jag egentligen inte gör det. För var ska jag annars ta vägen? Var ska jag annars få mat?”. Inte ett enda djur har någonsin sagt att dom gillar människor. Inte ett enda djur. Och ändå så tror människorna att djuren fullkomligt älskar människorna. Fullkomligt storhetsvansinne.

    1. Anonym skriver:

     Är du vegan el vegetarian?

    1. Karin skriver:

     Väldigt märklig kommentar

    1. Åsa skriver:

     Har du Johanna haft djur någonsin? Det verkar inte så. Djuren kan visst prata det gäller bara att förstå. Sen finns något som heter kroppsspråk. Det finns katter och hundar som räddat sina familjer från att brinna inne tex. Om de inte tyckte om dem skulle de inte göra så. Barn mår mycket bra av att ta hand om ett djur. Det gör de flesta.

    1. M skriver:

     Nåt av det dummaste jag läst. Är DU vegan Johanna?
     Vi människor har tämjt djur och fött upp för att de ska hjälpa oss med olika uppgifter, typ hästar och oxar. Hundar var till att börja med ett ”redskap” för jakt. Sen har det hela utvecklats mer och mer och man fann att man kunde äta vissa djur OCH att det var gott.
     Sen om man nuförtiden väljer att avstå kött eller inte, och av vilket skäl, det är upp till var och en.
     Ingen behöver tala om för nån annan vad att göra.
     Men vad jag skulle vilja veta är? VAD exakt tycker du vi ska göra med alla nu levande djur? Ska vi slakta av dem eller låta alla löpa, skulle djuren släppas fria skulle det bli massdöd på djur. Men du kanske tycker att vi människor helt enkelt tar och slutar att leva istället.
     Jag brukar inte vilja kommentera kommentarer men i din kommentar finns tyvärr inget vett alls.

    1. Linnea skriver:

     Snälla rara! Djur kan inte tala men så mycket annat visar om ett djur mår bra/trivs.. Ett djur som skyggar kan jag tänka inte har det bra! Om jag tar min katt som ex.. Tyvärr fick jag 2019 ta bort hen. 15 år och 4 mån fick vi tillsammans och jag är säker på att hen älska mig som jag hen:) när jag kom hem och hen (både inne ute katt) var ute kom hem och mötte mig. Hen hörde fast jag inte prata.. Kom jag ut från tvätt stugan eller någon granne var hen där och vänta. Hen och jag hade vårat sätt att prata med varandra. Hen lustigt nog gick aldrig in i skogen o h jaga trots nära anslutning. Hen fick aldrig vara ute på nätterna.. Jag valde ta hem veterinär så slutet blev lugnt och fint. Jag fick bära ner hen till bilen och det var svårt. Idag står hen i sin låsa på hyllan men jag har bestämt att sprida askan på hens 1 års dag om solen skiner och om jag klarar.. Ett djur kan älska och visar det på olika sätt. Mitt beslut var svårt men rätt. Att älska sitt djur är inte att ha det kvar om det har ont.. Att vänta tro det blir bättre.. Hen var gammal och jag tror gen var glad över mitt beslut.. Aldrig någonsin en katt för ingen blir som gen även om det är vi själva som formar våra djur.. I lägg blev långt Mirka men ville ge mitt ord.. Saknar hen varje dag..

   1. MADDE skriver:

    Många med ätstörningar som är vegan för att ha en anledning till att tacka nej till mat

    1. Tror inte det stämmer. Har man en ätstörning så är det för man inte klarar av att äta vissa saker.
     Man kräks om man blir tvingad.

     Jag själv har en selektiv ätstörning. Har aldrig ätit grönsaker. Däremot älskar jag kött, fisk och fågel. Jag äter dessutom inga bär, inte skaldjur och endast två sorters frukt. Jag är född med detta. När min mamma försökte ge mig mat som bebis som jag inte tyckte om, då kräktes jag.
     Vilket ledde till att jag till slut enbart levde på välling.

     Sedan har jag successivt ätit mer och mer men de saker som jag skrivit här går bara inte att få i sig.
     Och jag har aldrig skyllt på nån diet osv när jag blir bjuden på mat. Jag säger rakt ut vad jag äter av det som erbjuds och äter jag inte så tar jag med egen mat.
     Jag har aldrig haft problem med detta i min vardag.

     1. samps skriver:

      dock skillnad på selektivätande och ätstörning i anorexi/bulimi-form tycker nog dom flesta… men det verkar ju linnea ha jobbat på bra med (mirka har ju iaf inte skrivit om just det på länge, kanske linnea inte vill eller så är det för det har gått bra och är under kontroll vad vet vi) så låt henne vara vegan då om hon vill (så länge hon äter och det verkar hon ju göra med tanke på återkommande vegan-pad thaien osv osv)? hade hon varit vegan utan sin tidigare ätproblematik hade mest troligt kommentaren inte kommit… 😛

     1. samps skriver:

      och en selektivätare lär ju inte ”svälta sig för hen tycker hen är (för) tjock” i den brutala grad som en anorexidrabbad gör, visst kan man medvetet ”vägra” att äta som selektivare men skulle ändå inte säga att det är samma sak eller ens i närheten

     1. C skriver:

      ARFID ska ju inte blandas ihop med Anorexi/Bulimi – att äta selektivt har ju ingenting med kroppens utseende att göra.

      Att äta selektivt är ju väldigt vanligt i kombination med tex en autismdiagnos – alltså inget ovanligt.

      Och jo, det är vanligt att personer med anorexi/bulimi är veganer mm för att lätt slippa äta bland folk.

      Men Linnea är ju det för djuren och miljön – vilket ju är jättejättebra!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..