Jag förklarar…

Okej….ser att det har varit lite turbulent här så innan jag somnar vill jag snabbt förklara lite saker och ting.

Jag fick en frågan av Tanja om jag ville och kunde åka med till Åre med ett gäng tjejer. Jag kollade om helgen fungerade för mig rent praktiskt vilket den gjorde och då tackade jag ja. Jag har aldrig varit till Åre och ville få uppleva fjällen. Att åka längdskidor har jag velat göra under många år då jag älskade det som barn och åkte mycket under uppväxten i Finland. Och jag behövde lite egentid och umgänge med andra människor. De senaste åren har jag tackat nej till de absolut flesta förfrågningarna jag fått och prioriterat att lägga all min tid på familjen.

Alla andra medresenärer har jag träffat tidigare i olika sammanhang men det var för ganska många år sedan och inte så att jag kände någon väl. Jag kände att det kunde bli ett roligt gäng att åka iväg med och uppleva Åre och Buustamons fjällgård.

Jag var osäker på hur reklammarkeringen är i ett sådant här fall då vi får inget betalt för resan men tänkte att jag tar det säkra för det osäkra och markerar hellre en gång för mycket än för lite. Nu fick jag inte med mig min dator och bloggade med mobilen vilket jag inte gör alltför ofta. Jag trodde att jag hade fått med samarbete-texten och tänkte inte ens på att dubbelkolla. Senare vid ett tillfälle pratade jag med en kompis som sa att jag inte hade markerat mitt inlägg 😱 Jag fattade ingenting och fick halvt panik då jag är alltid noga med den biten. Hon som är mera teknisk fick hjälpa mig steg för steg att få till det och jag kunde andas ut. Ibland hatar jag att vara så oteknisk men gör mitt bästa.

Sen kan vissa bli sura över att det är ”gratis” vilket det kanske är i era ögon men helt gratis är det inte för oss som ändå ska skatta mm för det hela 😉 De flesta arbetsplatser har tex personalfester, resor och dyl och det är gratis utan att någon gnäller på det. För mig är såna här grejer det närmaste jag kommer en firmaresa 🤷‍♀️ Och ett tillfälle att testa på någonting nytt och att lära känna andra människor mera på djupet.

Jag ber om ursäkt för att jag missade dubbelkolla samarbetsmarkeringen först och att jag inte berättade innan mera ingående om resan. Jag hade tänkt hinna skriva ett inlägg kvällen innan vi åkte med den dagen ( torsdag ) blev bara galen och stressig där jag till slut däckade i säng långt efter midnatt. Och sedan även försov mig en timme fredag morgon 🙈

Nu ska jag stänga ner och sova ett par timmar innan det är dags att kliva upp igen.

Kram ❤️

 1. Så trist att du känner att du måste uppdatera om din resa innan du ens har kommit iväg. Hoppas verkligen att folk kan va glada för din skull. Tänk så mycket positiv energi du skaffat dig i helgen som du sedan kan lägga på din familj 😊

 2. Ebba skriver:

  Du är så fin Mirka och väl värd att få lite vuxet sällskap och att koppla lite. Usch vad människor kollar upp varandra,varför? Avundsjuka på vad? Hoppas du haft trevligt och fått nya krafter. Länge sedan jag var inne på din blogg,men jag ser att du är samma vackra kvinna

 3. Ann skriver:

  Men måste snart hålla med Karin som frågar om folk på riktigt är dumma i huvudet 😅skriva att Mirka ska göra som och vad hon vill och att folk ska skita i det när Mirka själv har förklarat att det finns regler osv

  Hoppas du hade det toppen och ja, tror nog precis som du att det finns folk som missunnar dig detta….. för en del folk ÄR dumma i huvudet

  Ursäkta ordvalet

 4. Till alla er som inte tycker att Mirka ska behöva reklammarkera inlägg och att vi som påpekar felktigheter är ”spydiga”, inte har något liv etc.
  Är ni dumma i huvudet på riktigt?

  Det är LAG på att spons/reklam ska utmärkas TYDLIGT så att det framgår för läsaren att det är ett samarbete alt. något Mirka får betalt för att göra.
  Den här resan har Mirka fått i utbyte mot att skriva om företagen på sin blogg.
  Som s.k. Influencer ska Mirka ha full koll på vad som gäller och hur hon ska göra, annars kan hon ju inte sköta sitt jobb.

  Men ni kanske tycker att det är ok att fiffla med bidrag från FK, dra av för reseersättning på skatten för resor som inte gjorts etc. etc? Det här är precis samma sak!

  1. Det är bra att få en tillrättelse när man gör någonting fel, så är det även på arbetsplatser där garanterat alla någon gång felat på något vis. Skatterna har jag alltid full koll då jag har en revisor som ser till de reglerna men resten har jag uppenbart inte haft samma koll på. Inte just när det handlat om den här sorters event. Men nu vet jag och kommer att också vara mera skärpt härefter.

   1. Jättebra att du tar till dig av kritiken du får!
    Trist dock att så många som kommenterar verkar tycka att det inte är så noga att man sköter saker på ett korrekt sätt och följer de lagar som finns men antar att de inte begriper bättre helt enkelt.

    1. Sanna skriver:

     Det är klart att det är viktigt att göra rätt. Men hur mkt bekommer det dig egentligen om hon glömt markera?! Jag struntar fullständigt i om det är sponsrade inlägg, reklaminlägg el vad det kan tänkas vara. Jag läser bloggen för jag tycker den är bra. Sen vad hon gör, om hon reser nånstans så sitter inte jag o kliar mig i huvudet o undrar om hon får resan gratis el betalt. För det kvittar för mig. Jag unnar folk ist för misunnar. O sen bli så upprörd för att det råkade bli fel. Jisses!! Att man orkar hugga direkt! Alla kan fela ibland. O visst, man kan påpeka det. Men man behöver inte låta spydig, otrevlig el som i det flesta fall när folk ska kommentera andra negativt: avundsjuk! Folk hugger ju direkt på influensers som markerar fel el glömmer markera. Men vad gör det dig rent personligt?! Förutom att rätt ska va rätt o man måste så låga påpeka det. Sen att kalla folk dumma i huvudet, då undrar man ju hur det står fatt hos någon som kallar nån för det. Fy sjutton så lågt o fegt.

     Mirka, du gjorde rätt som åkte på denna resa, tror inte någon (inte ens de som gnäller högst) skulle tacka nej till det (antagligen därför de gnäller) o ALLA kan göra fel! Herregud, vi är människor, inte känslolösa robotar, tack o lov!! Du såg ut o ha haft det helt underbart!!😍

  1. Ida skriver:

   Herregud
   Lugna ner dej
   Rasar det fullständigt för dej nu, för en jävla skidhelg

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..