Nya glasögon m.m

Jag börjat mina dagar med en skön långpromenad med Saimon. Älskar de nya rutinerna som jag fått efter att vi köpte honom 🙏

Morgonpromenaderna är nästan heliga för mig att få ta ensam. Musik i lurarna och gå i sina egna tankar är en bra start på dagen för mig. Och uppskattat av Saimon som väntar ivrigt på att få hoppa in i bilen efter att skolbarnen har åkt på morgonen 😀 Han älskar att åka bil och skulle helst vilja sitta framme bredvid mig men jag har inte köpt sele för det ännu så han får snällt nöja sig att ligga bak i sin bur.

Idag har jag hämtat mina och även Bennys nya glasögon. För första gången har jag nu progressiva glasögon och det var ovant att ta på sig de. Jag behöver vänja mig vid de hemmavid först ett tag tror jag 😅

Vad tycker ni?

Efter att ha blivit klara hos optikern mötte jag upp Carola för en efterlängtad lunch. Jag svek min gamla vana att äta sushi och tog annat gått istället

Gott och riktigt mättande så magen står åt alla håll och kanter när man ätit upp 😅

Hämtade David tidigt och åkte och handlade. Det var stammis-afton på Maxi och folk till förbannelse. Jag började känna mig krasslig från nästan ingenstans. Huvudvärk och brännande känsla i ansiktet. De typiska första förkylningssymptomen för mig. Fan också. Nu är det kväll och jag kan konstatera att det verkar inte bli bättre än att jag får nog snällt ta emot förkylningen. Jag har jobb inbokat imorgon och har längtat till det men det blir nog bäst att stanna hemma med tanke på Corona. Inte kul alls 🙁

Det är mycket snack i media om att stänga alla skolor och förskolor. Jag går helt efter hälsovårdsmyndigheters rekommendation och tänker inte hetsa upp mig över detta. En dag i taget helt enkelt. Det skrivs mycket om tomma hyllor i butikerna men jag har inte märkt så mycket av det där jag handlar. Det enda som jag sett stå nästan tomt är nudel-hyllorna. Jag har köpt lite mera torrvaror som pasta osv men kan inte lägga tusenlappar på att hamstra än massa. Får inte heller plats så mycket mera i frys/kyl, knappt en veckas mat som ryms i de. Knepigt det där….

Nu ska jag sova och hålla tummarna att jag vaknar piggare imorgon.

Kram ❤️

 1. Linda skriver:

  Min son var bara 5 år när han fick sina första glasögon och jag hoppas verkligen inte att vuxna skulle ha sådana kommentarer om hans glasögon.Han har haft många par genom åren och aldrig har någon varken barn eller vuxna sagt något negativt om dem och det är därför också han har haft lätt att acceptera dem.Han har alltid fått bestämma själv vilka han vill ha.Kunde bli lite hur som helst men det viktigaste var att han var den nöjdaste.Trevlig kväll

 2. E skriver:

  Mat som torrvaror och konserver kan förvaras på andra ställen än i köksskåp. Tex under soffan/sängen. Under delar av ett stort skrivbord osv. Visst det kanske är dyrt att bunkra, men vilken prislapp sätter du på hungriga barn utan mat?
  Sen gäller det att bunkra lite smart. Jag ser (och hör) många i matbutikerna som jag mest skakar på huvudet åt. Köp inte sånt som ingen i familjen vill äta! Tro mig – har barnen aldrig smakat Bullens pilsnerkorv så är det inte riktigt samma sak som vanlig varmkorv. Äter de inte havregrynsgröt så köp nåt annat än havregryn. Å 15 limpor är inte det smartaste att stoppa i frysen. Hellre kött (alternativt vegofärs mm), grönsaker, smör, frukt osv. Pommes är inte heller jättesmart – potatis är en av de enda varorna vi är i princip självförsörjande på så oavsett stängda gränser lär det finnas potatis.
  Vad tror du själv vi producerar hela vägen i Sverige och vad kommer utifrån? Salt och peppar? Morötter? Champinjoner? Apelsiner? Foder till alla djur utom möjligtvis häst och ko?

 3. Mia skriver:

  Dessa glasögon är alldeles för stora för ditt ansikte. Jag skulle gå tillbaka och få dem utbytta. Har själv tagit råd av butiksbiträden och det blir sällan bra. Men det är klart att du ska behålla dem om du själv är nöjd, det är ju det som gäller.

 4. Maria skriver:

  Hej alla styrkekramare ! En kommentar är en kommentar oavsett vad ni tycker. Många styrkekramare tar sig dessutom rätten att dumförklara/idiotförklara kommentarer, som om en svagbegåvad vågat sig in hos bloggaren.
  Tyck vad ni vill, JAG tycker att man ska ha fullt fokus på hunden av jävligt många olika anledningar. Jag skiter högaktningsfullt i er styrkekramare. Era kommentarer är ointressanta och bajsnödiga.

 5. Linnea skriver:

  Att kunna byta ett par glasögon som inte känns bra är en självklarhet.
  Inom en rimlig tid så är det fullt möjligt att byta båge och glas.
  Det är mycket pengar som går förlorade om man inte trivs i sina nya bågar..gå tillbaka och hör efter vad just den butiken har för regler.
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..