Till fredagsfika

Jag stannade hemma idag. Snorig och tung i huvudet och nyser stup i kvarten. Vanlig jobbig förkylning som bråkar med mig. När jag ringde och sjukanmälde mig så var det lugnt, alla konferenser var avbokade och eftersom folket på konferenserna i den byggnaden lunchrestaurangen ligger är den största delen av lunchgäster så skulle det bli lugnt på jobbet.

Jag lagade en riktigt god lunch idag – nudelsallad.

Har matkasse just nu och rätterna hittills har varit över förväntan 👌 Här om dagen stod limepanerade räkor på menyn och det var bara sååå gott!

Jag hade aldrig vågat mig på en sådan rätt annars men nu kommer jag definitivt laga det igen 😀 Och många av de andra rätterna!

Idag bakade jag någonting spännande till fika.

Kladdkaka med ostbågar.

Kladdkaka med ostbågar

Kladdkaka:

100g smör

100g mörk choklad

2dl strösocker

1msk vaniljsocker

2 ägg

2dl vetemjöl

1krm salt

2msk kakao

Topping:

400g mjölkchoklad

Halv påse ostbågar ( ca. 100-125g )

Sätt ugnen på 175 grader.

Kladdkaka:

Smällt smöret i en större kastrull. Finhacka chokladen , häll det i det smälta smöret och rör om tills chokladen har smällt. Rör i socker, vaniljsocker och ägg. Sikta i mjöl, kakao och salt. Blanda försiktigt ihop till en jämn smet häll sedan smeten i en smörad och bröad form ( 24cm i diameter ). Grädda mitt i ugnen i ca. 15-20 min. Låt svalna.

Topping:

Smält mjölkchokladen i vattenbad och häll sedan i ostbågarna. Rör om tills alla ostbågarna är täckta med choklad. Häll ostbågarna på kakan och låt chokladen stelna.

Alla gav kakan väl godkänt 😁

Verkar vara många som tycker att mina glasögon är för stora för mig. Jag har verkligen noll öga för sådant och kan då tycka att det är konstigt att assistenten som hjälpte mig inte sa något 🤔 Jag sa tydligt att jag inte kan någonting om vad som passar mig osv och ville ha hjälp av en kunnig. Jag är dock nöjd med de. Mina gamla var mindre och jag var inte lika nöjd med de. Och det är väl försent oavsett, bara att gilla läget liksom 🤷‍♀️

Kram ❤️

 1. Emma skriver:

  Nämen gud nej! Du passar kanonbra i glasögonen. Älskar att de tar plats och hade skitsnygg design 👌👌👌 Dom kan du bära med stolthet💪

 2. Petra skriver:

  Jag gick till Specsavers och köpte glasögon. Jag känner mig osäker över vad jag passar i och bad om hjälp. En hjälp jag trodde var ärlig…
  När jag hämtade dem och skulle få hjälp att justera dem var det en annan assistent. Och i mitt osäkra jag ställde jag åter frågan, passar jag i dem och hon sa:
  – nej!
  Jag tror hon såg på min reaktion hur jag tog det svaret och försökte släta över svaret med att hon skojade osv. Men för mig var skadan redan skedd. Hatade mina glasögon och ville inte använda dem!

  Reklamen säger en sak, men för mig har det blivit: ”jag skulle ALDRIG gått till SpecSavers”.

 3. Ostbågs kladdkaka!?! Detta är då något helt nytt. Kul att du testade och delade. Får se om jag vågar prova på. Ostbågar och jag är inget som går hand i hand. Men kanske på detta sett det kan gå.

  Förlåt men merparten utav de som jobbar i glasögonbutik säger aldrig ärligt vad som ser bra ut på någon. De vill bara sälja. Det märkte jag själv av när jag köpte nya i feb i år. Vad jag en testade så var de snygga på mig. Så jag mumlade bara hmmm kanske och och gick på vad jag gillade.

  Tittade i förra inlägget och ärligt talat så tycker jag att det är lite superhjälte över glasögonen, på ett mycke positivt sett. Du vet som Klark Kent glasögonen på, vanlig människa och så av med glasögonen och superhjälten iväg och räddar dagen. Precis som en angaskerad mamma <3 och du är fin i dem och det är kul att höra att du trivs bra i dem. Så då var det helt klart rätt glasögon 🙂

 4. M skriver:

  Är du nöjd med glasögonen och tycker de sitter bra så är det väl det viktigaste.
  Men trots allt så är de lite för stora och döljer för mycket av ditt ansikte.
  Sen undrar jag lite faktiskt vad det är som gör att de sitter? För den bågen över näsan är det ju en skuggning under och det är ju den som liksom brukar sitta mot näsan och göra att glasögonen sitter bra.
  Jag skulle inte rekommenderat dessa för dig. Tyvärr.
  Men det är trots allt ditt val även om många av oss tydligen tycker de är för stora. Färgen behöver du inte fundera över däremot för den klär dig.

 5. Glasögonen är jättenygga och klär dig riktigt bra!
  Får man fråga varifrån de kommer? 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..