Veganska oreokakor m.m

Dagarna rullar på här och det är inte många av barnen som varit i skolan denna vecka. Flera av barnen är lite snoriga och det känns konstigt att behålla de hemma när de i vanliga fall hade lätt fått åka till skolan. Men jag förstår vikten av att hålla de hemma med tanke på hur läget är just nu. David hade kunnat vara på förskolan hela veckan de han är helt frisk men jag har låtit honom vara hemma för att underlätta för personalen på förskolan.

Eftersom de barn som är hemma med lite snuva ( och några med lite hosta ) är förövrigt pigga så blir det lätt rastlöst också. Det är stundtals svårt att hålla de sysselsatta och det blir lite mera konflikter. Jag ska handla massa pyssel idag för att ha lite alternativ på saker att göra 😅

Det har varit varmare dagar och de mindre barnen har glatt roat sig mera utomhus vilket är bra. Lyssnade nyss på radio och väderprognos för dagen – bara upp till 2-3 grader varmt idag och just nu snöar det lite till och med så det blir ingen studsmatta för kidsen idag. Hoppas att helgen blir varmare….

Igår ville Alice baka veganska oreokakor och fick Linnéa till hjälp. Vi andra hade ju paj som inte är veganskt så då brukar tjejerna hitta på något annat till sig själva.

Bra jobbat av tjejerna 😀 Jättegoda kakor!

( antar att de har googlat efter recept )

Vi åt en jättegod middag igår. Matkassen jag har nu levererar verkligen med sina goda rätter 👍

Dukkah- och dillpanerad lax med rotfruktspommes och citrondressing 😍

Jag har aldrig ätit rödbeta så här och jäklar vad gott det var!

Jag har köpt nya blommor till köket. Fredkallor är det väl…? Som ni vet så dör de flesta blommorna rätt fort hos mig, jag är verkligen värdelös på att lyckas hålla de i liv en längre stund 🙈 Men jag gör alltid mitt bästa och därför frågar jag er hur jag bäst tar hand om en fredskalla ?

Hoppas att ni får en fin dag ❤️

 1. Marie skriver:

  Hej Mirka! Blev så nyfiken nu när jag såg att du börjat med matkasse. Vad var det som fick dig att ändra dig. Tidigare när följare tipsat dig om att beställa o handla mat via nätet då har du svarat vid varje tillfälle att du själv vill gå runt o få välja råvaran själv. Så därför handlar du själv även fast du fick ta mé fyra småttingar. O nu när de é större o kan va kvar hos syskon när du sticker o handlar så väljer du att beställa. Är inget illa ment för jag är som du va innan o vill handla det själv o mina vänner tjatar att jag är tramsig som själv vill handla o då har jag kontrat att ”en som är själv med 13 barn gör samma” (ha ha till de😀) Så är nyfiken vad som omvände dig, om denna kassen du köper nu är bättre kvalitet o är så billigt pris på just den att det blir värt att få vad de väljer till en för grönsaker o sånt tex. Jag får kanske också tänka om. /Marid

  1. Jag föredrar fortfarande att helst åka och handla själv men ibland är det skönt att beställa matkasse för då slipper jag fundera på vilken mat vi ska äta ( är ju så otroligt tråkigt ibland ) och man får testa nya sorters rätter. Nu räcker tyvärr inte ens den största matkassen till hela familjen ( vissa rätter räcker om ett par barn är tex hos kompisar ) så jag lagar annat till en del barn de dagarna som vi äter ur matkassen. Så jag behöver fortfarande handla själv och samtidigt äter hälften av oss nya och spännande maträtter 5 dagar i veckan. Vilka av oss som äter matkasse beror lite på vad de har att välja mellan men alla har varit nöjda med upplägget just nu. Först tänkte jag ha matkassen en vecka som avbryt i vår matrutiner men är inne i tredje veckan nu för det är så goda rätter 😀

   1. Ann skriver:

    Skulle det inte funka att beställa två st kassar.

 2. EB skriver:

  Fredskallan säger till när den vill ha vatten genom att hänga med bladen. De repar sig fort. Bra luftrenande.

 3. Helena skriver:

  Fredskalla trivs bäst i ljus men inte i direkt solljus.
  Tacksamma blommor som växer o kan delas i de oändliga 🌿😊
  Dusch o lite gödning är fint
  Lycka till

 4. Karin skriver:

  Majoriteten av de oreos som finns i affären är veganska.

 5. Fredskallor är superlätta, även om dom blivit dassiga och hänger så reser dom sig så fort dom får vatten😃 Vattna när den är lite fuktig, innan den torkar i jorden. Trevlig helg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..