ANNONS

Recept på fudge

/

Jag älskar ju att baka, även om mina större barn tagit över den biten ganska mycket 😅 Någonting som jag alltid ser framemot är att göra julgodis och bak och jag har några favoriter som alltid ska bara göras. Som tex olika sorters fudge! Igår gjorde jag mina 2 favoritfudge som ni ska få recept på 😃

Tog bilderna innan jag hunnit kyla ner de och skära i bitar 😉

Recept från jennysmatblogg.nu

Saltlakritsfudge

3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
1 msk honung
150 gram Marabou med saltlakritssmak
10 krossade lakrits karameller  ( turkisk peppar )

Gör så här :

Mät upp grädde, strösocker, sirap i en stor kastrull. låt koka till 120 grader , eller tills smeten klarar “kul-provet ” .

Rör sedan ner honung, och smör , och bryt till sist ner chokladen i blandningen. Rör tills allt har löst sig och du har en fin smet.

Häll upp i en bakpappers-klädd form ca : 15*25  cm.
Häll den finkrossade karamellarna över fudgen och låt stelna i kylen över natten. Skär sedan lagom stora bitar bitar.

Daimfudge

3 dl grädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
200 gram mjölkchoklad med Daim

Topping: 2 hackade dubbeldaim

Gör så här:
Klä en form cirka 15*15 med bakplåtspapper. Mät upp grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp till 120 grader. (Använd termometer) Ta bort från plattan, bryt och vänd sedan ner chokladen och smöret i den heta smeten och rör tills smeten är jämn och blank. Vänd upp fudgesmeten i formen. Strö över hackad daim. Ställ sedan kallt över natten.

Skär sedan lagom stora munsbitar med en vass kniv.

35

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00