Svar på frågorna :-)

Det har tagit mig mera tid än vad jag från början hade tänkt till att svara på frågorna från er. Dels då jag inte fick barnledigt och därmed mera lugn och ro att ta mig tid till att sitta en längre stund vid datorn och dels för att jag har det fortfarande väldigt jobbigt med att läsa kommentarerna.

Men vi kör 🙂

Maria: En fråga till frågestunde.! Hur försörjer du dig när du inget arbete har? Du säger socialmedia men man ser aldrig något samarbete? Och eftersom du fick be om hjälp med pengar till flytten så verkar det ju inte vara så mycket man tjänar på det yrket. Du har aldrig funderat på att skaffa dig ett ” vanligt” arbete men en trygg månadslön och ha dina sociala media vid sidan om som en extrainkomst eller tvärt om?
Som din fina vän Carola skrev i ett underbart inlägg om relationer… hur utmattad är man egentligen när man orkar dejta och göra allt annat förutom att arbeta? det ligger mycket tänkvärt i det.
Jag skulle bli galen av att gå hemma år ut och år in så där är du beundransvärd att du pallar.

SVAR: En följare har besvarat detta väldigt bra….

” VisomstöttarMirka

Maria. Min fråga till dig är… Läste du igenom det du skrivit innan du tryckte på skicka kommentar?

1.Hur många gånger måste vi som följer Mirka och som va inne på hennes live när en följare ville starta en insamling så Mirka o barnen slapp flyttstäda 300 kvm mitt i allt annat så hon kunde fokusera på att få till Jul i nya bostaden. Mirka har INTE bett om ett enda öre punkt slut. Det kostar ca 10000 att anlita firma och om vi nu ville skramla ihop till det är det så hemskt i dina öron? Det o det som blev över skulle va som julklapp o till julklappar till de så barnen fick en fin jul från oss trogna följare. Usch för missunsamma människor som du.


2. Så man behöver inte kärlek och närhet förrän man är fri från sin utmattning och depression…


3. Så för att du inte gillar att va hemma mycket gör att det är fel på folk som gillar att jobba hemifrån? Hur säger du till andra nu som ska jobba hemifrån under pandemin.. För du vet att David va typ precis 5 när den bröt ut här.. Så är konstigt du tycker man ska söka jobb hemifrån när vi blivit matade att vi ska va hemma o jobba hemifrån så mycket som möjligt under dessa nu 2 år.. Det är väl konstigt du kritiserar det om något Maria. Nä tycker det är konstigt att ni alltid ska hacka och inte hylla dom nu Mirka som är ensam förälder till alla fina barnen o Peter tar inget ansvar att de har boende vid skolan osv Han leker pappa 4 dygn/månad till 3-4 små barn… Han är det väl konstigare att ni inte kritiserar….


Stor eloge till Mirka du gör det som är bäst för barnen o dig, andra vuxna runt de har svikit de o även dig. Det är de som ska skämmas. Och Carolas ord är bara dumt, jag gillar henne också men det var bara dumt av en person som påpekar att hon kan mycke då hon jobbat i vården mm. Som sagt sopa först framför egen dörr….”

Jag vill gärna tillägga att jag fick ett roligt extrajobb precis när Covid-19 bröt ut. Tyvärr så hann jag bara jobba en dag + få massa tider framöver när de fick stänga för Covid. Fick ett annat jobb precis innan jag gick totalt in i väggen och det jobbet slutade jag med då. Pga mitt mående så är det inte på tal om att börja med ett sk ”vanligt” jobb just nu hur mycket jag än skulle vilja det.

För tro mig, jag har velat det sjukt mycket de senaste åren. Det är ingen ide att hitta ett jobb för att direkt bli sjukskriven och min hälsa är långt ifrån redo för det. 

När man orkar att dejta….? Låter som att jag springer på dejter var och varannan vecka 😀 Sorry, stämmer inte alls. Jag har varit singel i ca 5,5 år och under de åren varit på….hmm…max 7 dejter. Trots min utmattning, depression mm så kan även jag längta efter närhet, kärlek, vänskap mm 

AnnKatrin Magnusson: En frågestund, så kul! Jag undrar hur ni löst sängplatser i nya hemmet, vem delar rum ? Har de yngsta barnen slutat hos stödfamiljen de var hos nu när de verkar ha regelbundna pappahelger? Hur mår de ungdomar som haft psykisk ohälsa? Du behöver inte nämna namn och detaljer utan mer allmänt hur ni mår i familjen. Hur ser era framtidsplaner ut tex detta år? Närmsta åren?

SVAR: Det blev lite sista minuten-ändringar på hur rummen skulle fördelas då Victor hade bott hos pappan sin senaste tiden och huxflux flyttade han hem igen. Men de som har egna rum är: Benny, Selina, Victor och Alice. Thor och Oliver delar på ett rum. Älva har en avdelad hörna bredvid vardagsrummet och Lilja, David och Nellie delar med mig.

Lilja och David har kvar sin stödfamilj som är väldigt viktiga för de.

De ungdomar som har lidit av psykisk ohälsa mår bättre. Det kan komma sämre dagar men i det stora hela så går det framåt 🙂

Jag har inga specifika framtidsmål för tillfället. I och med mitt mående så tar jag i stort sett en dag i taget.

Lena: Hoppas att ni trivs i nya boendet❤️

SVAR: Tack Lena, vi trivs helt ok här 🙂

Charlotte: Ingen fråga, bara glad att du är tillbaka <3

SVAR: Tack <3

Babs: 

Stressigt på dina Live med barn. Försök att sända utan barn som pockar på uppmärksamhet. I all välmening.

SVAR: Jag är medveten om att en del tycker att det är jobbigt när mina live blir stojiga pga barn ibland. Även jag själv kan ibland tycka det, inte alltid men ibland får jag svårt att koncentrera mig då. Men samtidigt är faktum att jag har barn hemma typ alltid för det är aldrig helt barntomt i huset. Så det finns få stunder där jag med säkerhet kan sända live helt i lugn och ro. Jag minimerar stojet med att sända sent dvs runt kl. 22 men som alla med tonårsbarn vet så är de riktiga nattugglor 😉 

Ing-Marie: Så roligt att du är tillbaka.Jag har saknat din blogg. Var rädd att du inte kom tillbaka för alla dessa hyenor. Men du verkar vara stark Mirka.Önskar dig och barnen all lycka och framgång i livet

SVAR: Tusen tack 🙂 

Birgitta Strand: Vill bara höra om ni trivs med nya boendet även om det är mindre.

Hoppas verkligen att du hittar orken för dig och barnen.
Lycka till du kämpe✨🌿🌷

SVAR: Det är en helt annan planlösning vi har nu och vissa delar är bättre medans andra lite sämre men i det stora hela så är alla nöjda och trivs 🙂 Tack <3

Ekot: Kul du är tillbaka! Berätta gärna lite om ert nya hem, om din vardag och planer, vad du vill såklart! Blir det mindre transporter av barn vid nya boendet? kanske kan avlasta både tid och ekonomi om de kan förflytta sig själva mer. Närmre bibliotek osv?

SVAR: 

Tack snälla 🙂 Vårt nya hem är en del av ett stort hus som är ett församlingshem. Framsidan av huset har ingång till själva församlingslokalen och på baksidan är våran ingång till vår ” lägenhet”. Det är bara vi som bor i detta hus. På nedre botten är hall, kök, mitt sovrum, litet hall, toalett med tvättmaskin och ett inglasat litet rum ( utan värme ), Övre våningen har ett stort vardagsrum med ett ” sidoutrymme” som Älva har som sitt kryp in. Badrum och 5 sovrum.

Min vardag går mycket ut på att försöka hitta en rytm som fungerar bäst för mig och mitt mående just nu. Jag har ibland svårt att begränsa mig själv, speciellt på mina bättre dagar. Då vill jag göra mera än vad jag borde, vara mer social med folk osv men det brukar straffas ganska fort. Mina närmaste planer är att sakta bli bättre, att hitta ett bra sätt för mig att tackla allt som har med mitt mående mm att göra.

Tyvärr så flyttade vi inte närmare stan utan 4 km längre ut på landet med samma busskommunikation som innan. De större barnen är ju duktiga på att anpassa sig efter busstiderna men det blir fortfarande en hel del körningar för mig.

Jenny:Kul att du bloggar igen ❤ uppskattar din lives när jag hinner med att se dom 😉

SVAR: Vad glad jag blir av att höra det 🙂

Sophia: Inga frågor bara jättekul att ha dig tillbaka! Saknar din blogg♥️

SVAR: Tack snälla <3

Maria: Åh så roligt att du är tillbaka med bloggen 🤗 Jag har saknat dej men ser dej på Instagram 😊
Har ingen fråga vill bara skicka en varm kram och en önskan att du tar hand om dej 🧡

SVAR: Tack, det värmer att få höra <3

Anette: Kommer Nellie få börja på dans? Vilka barn delar rum med dig?

SVAR: Just nu är det inte aktuellt men vi ska kika på det till hösten 🙂 Ang. rummen har jag gett ett svar redan 😉

Lena: Skönt att du är tillbaka, hoppas du snart mår bättre. Hoppas ert nya boende känns bra och att alla är nöjda.

SVAR: Tack <3

Annelie: Kul att du är tillbaka, stor styrkekram ♥

SVAR: Tack snälla <3

Viveca: Kramar och så roligt att du är tillbaka på bloggen igen! ❤️❤️❤️

SVAR: Tusen tack <3

Bella: 

Hej! Eftersom du har frågestund kanske jag äntligen kan få svar på varför mina inlägg måste granskas i månader. Hoppas på återkoppling

SVAR: 

Jag ber så otroligt mycket om ursäkt för att jag på länge inte svarat på några kommentarer här på bloggen!

Det är absolut inget personligt mot dig eller någon annan utan har haft med mitt mående att göra. Jag har haft otroligt svårt att ens läsa kommentarerna det senaste året och det försöker jag mu bli bättre på. kram <3

Lia: Hur uträttat är du? Orkar sända live i timtal, instagram..Allt utom att jobba!! Dags att ta av dig offerkoftan!!

SVAR: Jag är enormt glad över att du har sluppit depression och utmattningssyndrom. Det är inget jag önskar någon, inte ens de som är lika oempatiska som du är….

Kajsa: Jag har ett par frågor.

Hur mår du nu?
Har dina barn några halvsyskon som är yngre än David?
Har du kontakt idag med dina bonusbarn från ditt tidigare äktenskap?
Trivs Jennifer och Sage bra i sina nya hem?

SVAR: Just nu är min utmattning jobbig och med det känner jag även mer av depression och ångest. 

Mina barn har inga halvsyskon som är yngre än David och det kommer de aldrig heller att få 😉 

Jag har lite kontakt med 2 av de.

Sage trivs jättebra och Jennifer har väl inte trivts lika bra men hon flyttar till nytt om en månad som förhoppningsvis känns bättre för henne 🙂

Jajja: Åh så roligt att du är tillbaka på bloggen. Jag har saknat att följa dej och din fina familj. Nu önskar jag dej styrka och framtidstro, när vi går mot ljusare tider. Allt gott till dej och dina barn. Kram.

Svar: Tack <3

Malin: Åh, vad roligt att du är tillbaka här! ❤️
Jag kommenterar nästan aldrig men vill säga: Strunta i alla negativa människor, vi är MÅNGA som gillar dig och önskar dig all lycka! ❤️

SVAR: Tusen tack <3

Mumintrollet: Kiva kun olet takaisin. Toivottavasti tulee uusi alku ja kaikki kääntyy parhaaseen päin.

SVAR: Kiitos, yksi päivä kerrallaan niin kyllä se sitten pikku hiljaan paremmaksi tulee <3

Nean: Hoppas du kommer igen efter allt..

Beundrar dig som orkar ha sociala medier i ditt liv då jag inte skulle orkat 1 vecka.. Läser dina frågor bara det:) märkligt det inte krävs du ska visa dina lakan😁 läser klagan på live sändning men har bara lyssnat 1 ggr då det för mig med adhd blev för skamligt/störigt:) nä! Hellre arbete mellan 9-15 än sociala medier. Lycka till varm kram..

SVAR: Tack <3 Får ofta höra att jag har stort tålamod 🙂

Lm: Jag skulle vilja veta lite mer om det sociala livet omkring er. Om det inte blir för personligt vill säga. Har barnen några intressen/kompisar osv, har du nån/några vänner du kan träffa utanför hemmet?
Förstår om det är tajt med tid för dig men dina barn är ju inte så jättesmå längre och nån gång borde du ju få komma utanför hemmet.
Hoppas ni får bo kvar i det boende ni har länge nu.
Ang dina lives på Insta så har jag Insta nu men orkar tyvärr inte lyssna igenom nåt av dem. Håller med nån som skriver att det är ”stökigt”…men är det många som är inne när du sänder?

SVAR: Barnen har vänner de träffar och som även kommer hem till oss. De större föredrar att vara i stan med kompisar. Ang intressen så är det ingen som går specifikt på någonting men Alice har börjat på gymmet vilket hon verkligen älskar och Victor lägger mycket tid på sin moppe som han stylar om just nu. 

Jag har få riktigt nära vänner och några vänner. Tyvärr så bor ju de flesta rätt långt borta från mig och därmed så ses vi sällan och sköter kontakten via telefon. De som bor närmare har ju sina liv så det är inte alltid enkelt att få till en träff men det händer ibland. Saknar verkligen det sociala livet. 

Malin: Hur mår du nu?

Hur känns det nya boendet? Vet du om/att ni får bo där en längre tid nu, så du slipper den inre stressen av vetskapen att kanske behöva flytta snart igen? Du är GRYM som kämpar på med alla barn med ditt mående, glöm aldrig det! ❤️

SVAR:Kontraktet är tillsvidare så jag känner inget oro över att behöva flytta snart igen. Tack <3

Sharay: Grattis till nya boendet!skönt att det löste sig. :). Hur många sovrum har ni i nya?

SVAR: Tack 🙂 Det var i sista sekunden känns det som men otroligt skönt! Det är 6 sovrum

Matilda: är det en lägenhet ni bor i eller var hamnade ni? 😀

SVAR: Det är typ en lägenhet, i ett hus med en församlings-lokal. Inga andra som bor i huset.

Julita: Hej Mirka! Gott nytt år och ny start.
Tror du på något bortom det materiella? Man behöver ju inte tillhöra någon religiös grupp för att tro på något högre/andligt. Det skulle vara kul att få höra dina tankar om vad som finns bortom den materiella världen.
Må gott!

SVAR:Tack 🙂 Hmm… Faktiskt så brukar jag, Alice och Sage prata om det ibland. Jag är uppvuxen i ett religiöst hem och vuxit upp med söndagsskola, söndagsmöten osv.Men växte helt ifrån det och har väl inte något större tro till gud osv. Då tror jag nog mest på universum, ödet osv. Jag tror på andar och kanske att det finns någonting mer men inte på det religiösa sättet.

Marie: Kan man få se bilder och höra hur ni har fördelat rummen i nya lägenheten? Hur funkar de med grannar i en lägenhet när ni är så många, tänker på ljudnivån.

SVAR: 

Har redan skrivit om fördelningen på rummen 🙂 Jag kommer att ta lite bilder längre fram men kan inte garantera att de större barnen vill visa sina rum. Vi har inga grannar i huset då detta är inget vanligt hyreshus utan det är bara vi här.

Annelie Vestin: En fråga: Hur kommer det sig att du har så mycket energier att sända live i timmar, och instagram? Får inte riktigt ihop den ekvationen!!

SVAR: Jag sänder aldrig live i timmar utan håller mig runt en timme 😉 Gillar inte att saker ska överdrivas… Jag orkar inte ha mycket socialt umgänge i överlag sen lång tid tillbaka och att ha live är ett sätt för mig att ha det och det är avkopplande och givande för mig. Du behöver inte förstå det då vi alla fungerar olika 😉

Micke: Var rädd om dig. Gläds åt det lilla som t.ex. att gå på promenad med hunden. Kom ihåg att det bara finns en som är som dig

SVAR: Tack <3 Du har helt rätt och det är det jag jobbar på 🙂

Emma: Välkommen tillbaka, du har varit saknad!

Jag är också sjukskriven för utmattningssyndrom s n i början av hösten. Förstår verkligen inte hur du har orkat flytta mitt i det men ja har man inget val så har man inte. Jag är också spänd på hur ni har det i lägenheten men antar att du vill vänta att visa tills ni orkat få iordning och det kan ju dröja. Är barnen nöjda med fördelningen av rummen?

SVAR: Tack <3  Hoppas att du hittar dina vägar för att bli bättre. 

Jag förstår inte heller hur jag orkade men det är nu jag får efterdyningarna av all påfrestning. Barnen är nöjda med rumsfördelningen 🙂

Jenny: Förra frågestunden som du hade på instagram så hade Selina ringt sin pappa för att du inte kunde stanna på sjukhuset med henne och pappan svarade inte så min fråga är ringde han upp senare?

SVAR: Nej det gjorde han inte ….

Ulla Eriksson: Får du bra hjälp för din psykiska hälsa.

SVAR: 

Njaa….Jag har en bra läkare och bra medicin. Ville träffa en psykolog men fick en kurator vilket inte gav mig nåt men ska be om en psykolog igen. 

Nu är jag klar för denna gång 🙂

Ska bli bättre på att fortsätta läsa kommentarerna och svara på de <3

Kram ♥