ANNONS

Pepparkaksbak

/

Idag lovades det snö enligt väderprognosen igår men vi har haft regn regn och ännu mera regn. Men lite kall blåst på det. En riktig tråkdag vädermässigt med andra ord 😏 Ungarna ville ha snö så de är lite extra ledsna för regnet.

Barnen har istället fått roa sig med att baka pepparkakor 😃 Inte min favoritsyssla men turligt nog så tycker de stora tjejerna om det så jag behöver inte göra någonting alls 😇

Just nu, as we speak, håller de på att dekorera pepparkakorna 👍

Och jag sitter i lugnans ro i fåtöljen med en kopp kaffe och bloggen 😁

Helt okej fördelning 🙏

Snart är det dock min tur att stå i köket och fixa ihop pizzor till oss. Degen står på jäsning och är snart klar 😅

Vi har alla blivit smått beroende av nybakade frallor till frukost så det startade jag dagen med

Har även börjat baka frallor på vardagarna fast då gör jag degen på förmiddagen och gräddar klart frallorna innan jag går och lägger mig på kvällen.

Igår åkte jag och bytte till vinterdäck. Som så många andra och eftersom jag valde drop in så blev det en lång väntan på sin tur. Men nu är det gjort i alla fall 😀

Börjar ni längta efter julen ännu?

Mina barn och framförallt de äldre tjejerna gör det sedan ett par veckor bak medans jag kan inte påstå att jag gör det alls.

Förra helgen när bara mina stora barn var hemma så passade de på att julpynta i köket medans jag var hemifrån.

De skickade en bild till mig

😅😅

Jag var först bara wtf 😳 men skrattade sedan åt det och hann till och med se framemot att komma hem till lite julkänsla. Så döm min förvåning när jag kom hem och det såg ut så här 👇

De hade bytt tillbaka allting igen 😂 För att vänta tills det var dags att julpynta på riktigt 😅

Jag som tänkte att det var skönt att jag slapp göra det liksom 🤷‍♀️ Jag får nog se till att hålla mig hemifrån nästa helg 😉

Jag har inte gett julklapparna en endaste liten tanke ännu men måste nog börja ta tag i det snart. Ska försöka handla allt på nätet så jag slipper gå runt i massa affärer.

För en timme sedan upptäckte Jennifer att hennes älskade lilla hamster Kiwi har dött 😢😢 Kiwi har bott i Jennifers rum och därav så har man inte sett henne så ofta men ändå så blev även jag riktigt ledsen när jag tog undan Kiwi. Det är helt klart det värsta med att ha husdjur 😥

Ja happ…..det är nu dags för mig att börja med pizzorna så vi får mat i magen 😅

Hoppas ni får en fortsatt bra helg ❤️

2
129

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Tid att tänka

/

Jag vet att jag har varit väldigt frånvarande från bloggen på sistone. Jag har egentligen inte gjort det för att jag velat för jag har verkligen saknat att skriva här. Men jag har ändå inte fått till några inlägg av olika privata orsaker. Till slut valde jag att ta en ordentlig funderare över bloggens vara eller icke vara.

Jag förstår ju att ni som är trogna läsare här vill se mer än ett inlägg i veckan och jag vill definitivt känna att jag kan leverera mera än så. Senaste halvåret har varit en otrolig jobbig period och jag har dessutom varit tyngd av att sakna denna ventil som bloggen är för mig. Jag behövde till slut tänka igenom riktigt ordentligt, lägga ner helt eller har jag orken, lusten och viljan att fortsätta 🤔

Jag har kommit fram till att jag är inte redo att lägga ner bloggen, den är som en gammal trogen vän för mig och det är nu istället dags att jag tar hand om min gamla vän 🙏 Jag har ”sugit på karamellen” några dagar extra för att vara helt säker på att jag gör rätt beslut och det känns riktigt bra att jag har tagit mig denna tid till funderingarna. Nu känner jag hur lusten har vaknat till och jag ser framemot att öppna ett nytt blad och göra en omstart ❤️

Jag ber så mycket om ursäkt för att jag hållit mig härifrån men det behövdes där och då ❤️

Annars har vi haft det rätt bra, dagarna rullar liksom på oavsett 😅 Vi har plockat svamp och äntligen lyckades vi hitta mycket trattisar 😃

Lilja och David var suveräna svampletare/plockare medans andra barn lekte runt i skogen 😄

Mycket svamp som ändå gick åt snabbt när alla ville ha kantarellmacka 😂 Det är en nackdel med att precis alla i familjen älskar kantareller för det gäller då att hitta mycket åt gången 😅

Jag har varit till läkaren som bekräftade att jag har fått ljumskbråck. Han skickade en remiss för ultraljud för att bekräfta det hela och döm min förvåning när jag fick tid dit veckan efter.

Hur som, det är bekräftat och nu har en remiss skickats till kirurgen som ska bedöma om det ska opereras eller inte. Tydligen ska helst alla kvinnor med ljumskbråck opereras även om de inte har besvär men vi får väl se. Än så länge har jag inga besvär, kan ibland känna lite obehag speciellt när jag suttit ett tag som i bilen men inget annat. Jag skulle dock föredra en op så jag inte behöver oroa mig för akuta smärtsamma besvär 😬

Det är ok för mig att träna så länge det känns bra för mig så jag kör på som vanligt med livet 🙂

Nu börjar jag längta till julbaket och försöker hålla emot ett tag till. Bakar jag nu så finns det inget kvar till julen 😅

Så då bakar vi annat så länge….

Som tex favoritkakorna chocolate chip cookies 😍

Nu ska jag börja med middagen innan alla börjar undra när det är mat 😁

Sköt om er 🙏❤️

21
382

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Höstlov och snorigt

/

Vi har höstlov och självklart så började det snorigt hemma hos oss 🙄 Så typiskt när alla är lediga. Igår skulle jag och de mindre barnen åkt och hälsat på en vän men det fick avbokas. Vi håller oss snällt hemmavid tills de små är helt ok.

Men dagarna rullar på ändå. Ungarna hittar på lekar och saker att göra och det har varit väldigt fridfullt med tanke på just att alla är hemma 🙏

Vi har haft kalas, för oss själva bara men ändock 😄 Först fyllde Linnéa år – 21 år närmare bestämt ❤️

Min vackra, starka dotter ❤️

Sedan var det Alices och Olivers tur att fylla år – 14 år blev de 🥳

Mitt andra tvillingpar, jag kan inte riktigt förstå att de är så gamla redan 😍

Vi firade alla 3 på samma dag med tårtor och annat gott.

Alice och Oliver ville ha egna speciella cupcakes till frukosten 😅

Olivers med chokladtopping

Alices med citrontopping

Ett tips: Kolakakor med flingsalt på är helt magiskt gott 👌

Jag tänkte vara duktig härom kvällen när jag skulle göra deg till frallor och göra en dubbelsats denna gång. I samma skål som vanligt…..

Hmmm…. det var ju smart 🤣🤣

Halloween närmar sig och i fredags fick barnen klä ut sig till skolan om de ville.

Nellie och Lilja blev sminkade av Linnéa och Alice. Tur det för jag är inte lika duktig på det 😅

Jag har kommit igång riktigt bra med gymmet, har även fått med mig Jennifer dit nu under lovet.

Jennifer kör på en gratis provvecka så får vi se om hon vill fortsätta efter det. Vore skoj att få lite sällskap till gymmet ibland.

I helgen ska de mindre barnen ha pappahelg och Linnéa ska ha en Halloween-födelsedagsfest hemma med några tjejkompisar. Jag blir utsparkad så det blir en helg hos min syster 🙏

Jag och Peter har pratat en hel del sista tiden och även grillat ute tillsammans med barnen. Vi satsar på att kunna hitta på lite olika saker ihop med barnen då och då vilket vi tror är bra för barnen. Och det känns bra att vi är på nivån där vi kan göra sådant för barnens skull.

Och bara för att ingen ska misstolka detta – Nej, det kommer aldrig att bli vi två igen! Men faktum är att vi har barnen ihop och det gynnar alla att vi kan ha en vänskaplig nivå mellan oss.

Idag ska vi ha städdag. Det har Alice bestämt 😂 Hon och jag ska visst även åka till tippen idag. Hon är stenhård när hon bestämmer sig för nåt. Det funkar inte att försöka förhala det hela och säga att vi kan väl göra det imorgon 😅 Så jag låter henne köra med oss andra när hon är i det humöret.

Det här är ett vanligt syn i soffan på kvällarna – syskonkärlek 😍

Nu är det nog bäst för mig att göra mig redo innan Alice börjar tjata 😇

Kram ❤️

23
251

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00