ANNONS

Gymnastik, frallor m.m

/

Hösten är verkligen här nu och det har gått fort för träden att få sina vackra färger på löven. Det är nog det enda jag tycker om med hösten, alla dessa vackra färger i naturen just nu 😀 Och svampen! Om man nu lyckas hitta något 😅 I ”mina” svampskogar verkar de vara sena eller så blir det inte mycket svamp där i år. Riktigt surt när man ser sina bekanta både neråt och uppåt i landet plocka mängder med svamp just nu 😏 Jag håller tummarna för att det snart kommer upp trattkantareller för de har hittills aldrig svikit mig.

Det här är vad jag lyckades hitta häromdagen 😂 I för sig så var jag ute på pw och inte svampjakt då men igår gick jag runt i skogen och hittade nada. Dock har det ploppat upp en massa andra svampsorter som inte fanns där för en vecka sedan så det kanske är på gång 🤷‍♀️

Ja ja, jag får massa frisk luft i alla fall 😀

Vi har lite förkylning som går runt, de små har haft sin period och nu är det Alices tur att vara hemma. Inget allvarligt mer än täppta näsor tack och lov ändå. Jag har småkänningar varje kväll men det bryter inte ut. Kanske tack och lov ColdZyme som jag använder flitigt just nu.

Jag har fortfarande inte börjat åka till gymmet, är lite löjligt feg när det gäller att gå till ett helt för mig nytt ställe. Men snart är det för kallt att gå ute så då får jag ta mig i kragen 😅 Jag körde lite hemmaträning här om dagen vilket ungarna tycker är jätteskoj. Efteråt skulle de ha gymnastik och gjorde bryggor och andra konster.

Nellie och Älva 😍

David i ”brygga” med ett cool avslut så klart 😂

Tjejerna trodde inte att jag kan stå i brygga och det var jag ju tvungen att motbevisa 😅

Inte gjort det på några år men nog kunde jag än 😁

Att stå på händer trodde de definitivt inte och trodde på allvar att jag skulle skada mig.

Hjula fick jag också visa har dock inget bevis på det men gamla barndomsskills sitter kvar 👌

Linnéa vart sugen på banankaka här om dagen och bakade den godaste veganska banankakan med chokladpluppar i.

Hade jag inte vetat så hade jag aldrig trott att den var vegansk! Veganska kakor brukar bli lite mera kompakta men den här var som vilken kaka som helst 😀

Ibland får jag för mig att baka frallor till frukosten. Tycker oftast att det är ganska tråkigt att baka bröd/frallor men samtidigt är det ju så otroligt gott med nybakat.

Hittade en ny recept på nattjästa frallor som var löjligt enkel och frallorna blev riktigt goda så de ska jag försöka börja baka till varje helg 👍

Äntligen har jag lyckats få klippa Davids hår 😅 Inte helt perfekt men ok med tanke på att han börjar gnälla efter 10 sekunder in i klippningen 😂 David har alltid varit speciell när det kommit till håret. Hans första 4 år har det varit en kamp varje gång håret skulle tvättas och att klippa har varit lika jobbigt. Idag får man tvätta håret utan kamp men det ska gå fort och det gnälls mycket under tiden 😅 Nu gick David med på klippning för att jag klippte Thors hår först och på nåt vis lyckades Thor övertala David 😁 Jag ska försöka snygga till klippningen när David är mottaglig igen. Troligtvis med en bra muta 😇

Lilja hemkommen från kalas i söndags 😍

Fick hem Camilla Läckbergs nya Super-Charlie bok förra veckan och Älva framförallt blev superglad då hon älskar de böckerna.

Och det är bra för då blev lästräningen också mycket roligare 😀

Önskar er en fin höstdag ❤️

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Recept m.m

/

Ligger i min säng och väntar på att de mindre barnen ska somna. Lilja och David har ju sovit i min säng de senaste åren, vilket inte gjort mig någonting men nu tycker jag ändå att det är dags för de att börja sova i sina egna sängar 😅 Sen att de kommer över till mig under natten får jag räkna med men nu är det hårdträning i att i alla fall somna i sina sängar. Jag håller mig i närheten för annars babblar David ett bra tag så tjejerna inte kan somna.

Veckan hittills har varit energikrävande vilket jag försökt förbereda mig inför. Lite olika möten som sugit massa krafter men nu är de avklarade och jag överlevde 🙏 Jag har en del jobb att förbereda som jag inte haft ro till att göra först nu och det är bråttom med de. Med andra ord så blir det sent ikväll 😅 På fredag ska jag på ett kundmöte inför ett eventuellt samarbete, första fysiska kundmötet sen Corona.

Lilja satt i morse efter frukosten och läste bok. Precis innan jag tog fotot låg Saimon där tätt intill Lilja men han reste på sig direkt när jag tog några steg bakåt för att nå min mobil. Så typiskt 😂 Saimon är en riktig mattegris och efter mig vart jag än går. Är jag inne i badrummet så lägger han sig utanför dörren. Om någon är ute och går med honom när jag kommer hem med bilen så att han ser mig så ska han till mig även om de är på väg bortåt från huset. Idag hade Jennifer precis startat sin långpromenad med Saimon och de gick på stora vägen där jag kom körandes hemåt. Jag åkte förbi och hem. Några sekunder senare ringde Jennifer mig och bad mig ropa på Saimon. Han hade så klart känt igen bilen och vägrade att gå vidare med Jennifer 😅 Så hon gick tillbaka till vår avfart och jag ställde mig på altanen och ropade på honom. Och han sprang till mig som om han hade eld i baken 😂

Min ”lilla” bebis 😍

Idag lagade jag en såå god fisksoppa och många har frågat efter recept så här kommer det 😀

Har problem med att få med hela texten härifrån neråt av någon anledning men hoppas få in det 😅

FISKSOPPA ( 4 pers )

1st hackad lök

2st vitlöksklyftor

3st morötter, grovt rivna

3-4 potatisar skurna i mindre bitar

6dl vatten

1dl vitt vin ( kan uteslutas vilket jag gjorde )

2st fiskbuljongtärningar

250g kräftost

2dl créme fraiche

400g torsk

1tsk salt

cayennepeppar efter smak

2dl frysta ärtor ( jag hade inga)

Räkor att toppa med.

1. Fräs löken och morötterna i en kastrull utan att det tar färg.

2. Späd med vatten och ev vin och lägg i buljongtärningarna och potatisen.

3. Låt koka 6-8 min. Späd ev med mer vätska.

4. Lägg i osten, cremé fraiché och och kryddor och låt koka några minuter till, tills potatisen känns klar.

5. Lägg i fisken delad i mindre bitar. Sjud försiktigt tills fisken är precis genomkokt. 

6. Lägg i ärtor och värm soppan så ärtorna tinar.

7. Toppa med räkor.

Smaklig måltid 😀

Soppan blev riktigt god och alla åt med god aptit 😀

Nu har mina små somnat och jag ska ner och jobba ett par timmar 😏

Kram ❤️

5
219

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Dike, ridning m.m

/

Go kväll, hoppas ni alla har haft en bra helg 🙏

Vi har haft riktigt skönt och soligt väder vilket kom passande just till denna helgen. I torsdags var det storm ute och blåste isbitar rakt igenom kroppen. Jag vill inte riktigt ta in att hösten är här och att vi går fort mot mörkare och kallare tider. Jag envisas med mina power walks så länge jag pallar kylan 😅 Sen får det bli gymmet och löpbandet för hela slanten.

Som tur var så hade stormen avtagit till fredagen och solen sken. Jag lämnade David till förskolan som vanligt och såg framemot en uppfriskande morgonrunda i skogen. Ca 5 km av vägen mellan förskolan och hemmet är en smal grusväg. Den har ett gäng mötesplatser och andra ställen där ett bilmöte sker lättare. Att möta en skolbuss blir väldigt knivigt om inte båda är uppmärksamma och stannar där det är lättare att komma förbi varandra. Jag brukar vara extra uppmärksam just den här tiden när jag vet att bussen brukar komma men för en gångs skull fick vi möte på sämsta tänkbara sträcka av grusvägen. Jag hann passera ett bra mötesställe med råge när bussen dök upp bakom en kurva. Bussen kunde ha stannat när han såg mig för där fanns ett ok ställe att ta sig förbi varandra men han valde att bara köra på. Vi möttes och insåg fort att vi kommer inte förbi varandra. Bussen hade Max 10 meter att backa till en lämpligare plats medans jag hade ca 50 meter att backa. Busschauffören sätter sig med armarna i kors för att tydligt visa att han inte tänker backa 🤯 Så då slår jag i backen och wooops så gled framdäcket i gruset ner i diket och där fastnade jag 🙈

Busschauffören kommer fram till mig, tydligt irriterad och säger bara: Du får gå till bonden och be om hjälp!

Jo men tack för det 🤬 Svor rätt friskt tyst i huvudet medans jag samtidigt skadeglatt tittade på när bussen fick backa och denna gång betydligt längre än ynka 10 meter för han hade inte en chans att komma förbi mig och fick ta en annan väg 😈

Jag gick till bonden som inte ville hjälpa mig pga ev försäkringsfrågor vilket jag förstår helt och hållet men jäklar vad hans attityd sög. Jag hade sån lust att hyvla av bonden men valde att tacka snällt för mig och gå tillbaka till bilen. Orka med flera mansgrisar på raken 🙄

Ja ja, jag ringde snällt assistansbolaget för tack och lov har jag en försäkring för sånt här 😅

Så blev det en timmes väntan innan bärgaren kom och snabbt drog upp bilen 😀

Kan säga att det blev raka vägen hem och ett varmt bad istället för en pw för då var jag frysen ända in i märgen 😅

Barnens skolkompisar hade suttit i den bussen och det tog inte lång tid innan min telefon började ringa och unge efter unge frågade om det var min bil och om jag var ok ❤️

Resten av dagen blev tack och lov lugnare och på eftermiddagen åkte David och Lilja till sin stödfamilj och Victor, Oliver och Älva till pappa. Thor och Nellie ville vara hemma denna helg.

I går var det äntligen dags för någonting som jag och Alice har sett framemot sedan i våras. Vi skulle ha gjort detta i somras men då åkte Alice till Varberg istället.

Turridning på islandshästar ❤️ Så himla härligt. Vi fick verkligen perfekt väder för detta och hade ett par fantastiska timmar på hästrygg.

Underbart och ska definitivt göras om igen 😀

Men jäklar vad ont i baken jag hade efteråt 😅 Jag var helt slut när vi kom hem och slocknade en stund i fåtöljen 😴 Vaknade av att Nellie stod bredvid mig fnittrandes efter att ha fotat mig 😂

Idag hann jag med en tur till svampskogen innan jag hämtade hem Lilja och David. Tyvärr så fanns det inte mycket kantareller alls men jag lyckades hitta lite i alla fall.

”Min” svampskog brukar vara generös med trattkantareller men de har inte kommit fram ännu så ett nytt försök om några veckor.

Lite av det som Alice har kvar att skörda 😃 Hon har varit riktigt duktig med sina odlingar och nu kan vi leta mera till nästa säsong.

Det lilla jag hittade i svampväg blev en god macka till mig 😇

Finns nog inte mycket som slår goset med Saimon 😍

Nu laddar jag för en ny vecka som innehåller en del möten.

Kram ❤️

7
208

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00